default-image

Μια διεθνής μορφή Πληροφορικής στο Ηράκλειο

Κρήτη
Μια διεθνής μορφή Πληροφορικής στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής Edmund Μ. Clarke, μια διεθνώς αναγνωρισμένη μορφή της επιστήμης των υπολογιστών, θα βρεθεί τον Οκτώβριο στο Ηράκλειο. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon (CMU) θα βρεθεί στο νησί για να επισφραγίσει τις στενές σχέσεις που διατηρεί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην Πανεπιστημιούπολη των Βουτών, θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.

Ο dr. Clarke είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Το 2014 έλαβε το βραβείο και έπαθλο Bower του Ινστιτούτου Franklin για επιτεύγματα στην επιστήμη και για το έργο του, στην επαλήθευση συστημάτων υπολογιστών.

O Edmund M. Clarke είναι πανεπιστημιακός καθηγητής (University Professor) της Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon (CMU), όπου κατέχει την επώνυμη έδρα FORE Systems. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Cornell και δίδαξε στα Πανεπιστήμια Duke και Harvard πριν από την ένταξή του στο CMU το 1982.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επαλήθευση υλικού και λογισμικού και την αυτόματη απόδειξη θεωρημάτων. Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του ανέπτυξε τον Έλεγχο Συμβολικών Προτύπων (Symbolic Model Checking) χρησιμοποιώντας διαγράμματα για δυαδικές αποφάσεις (BDDs), τον Έλεγχο Φραγμένων Προτύπων (Bounded Model Checking) χρησιμοποιώντας ταχείς επιλυτές ικανοποιησιμότητας συζευκτικών κανονικών μορφών (fast CNF satisfiability solvers) και ήταν πρωτοπόρος στη χρήση της Εκλέπτυνσης Αφαίρεσης Οδηγούμενης από Αντιπαράδειγμα (CounterExample - Guided - Abstraction - Refinement, CEGAR).

Είναι συνιδρυτής του Συνεδρίου Computer Aided Verification (CAV). Έχει λάβει πολλά βραβεία για τη συμβολή του στην τυπική επαλήθευση ορθότητας υλικού και λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Goode του ΙΕΕΕ, του βραβείου Kanellakis της ACM, του βραβείου Turing της ACM και του βραβείου Herbrand του διεθνούς συνεδρίου CADE.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News