Ειδήσεις

Οι συναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις της άνοιας

Η Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταραχών Νομού Ηρακλείου "Αλληλεγγύη", στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Alzheimer και της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, πραγματοποιεί και φέτος στο Ηράκλειο στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Galaxy και με διεθνή συμμετοχή, την 4η Παγκρήτια Διεπιστημονική Συνάντηση Ν. Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της 1ης 2ης και 3ης Παγκρήτιας Διεπιστημονικής Συνάντησης που οργανώθηκαν με επιτυχία στο Ηράκλειο από την Εταιρεία Ν. Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ν. Ηρακλείου, το 2007, το 2010 και το 2012 αντίστοιχα.

Τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, της Ιατρικής Εταιρείας Κρήτης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Ερευνητικών Προγραμμάτων "ΘΑΛΗΣ" και "ΣΚΕΨΗ" του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα-Κύπρος και των Εταιρειών Ν. Alzheimer Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Οι ιατρικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της άνοιας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Ο συνδυασμός ανάπτυξης και διάδοσης της επιστημονικής γνώσης με την κινητοποίηση της Πολιτείας και της κοινωνίας γενικότερα αποτελούν το μόνο δρόμο για την αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος.

Η συνεργασία των επιστημονικών φορέων, του Πανεπιστημίου και των εθελοντικών οργανώσεων σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητη και καθοριστική. Φιλοδοξία της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η 4η Παγκρήτια Διεπιστημονική Συνάντηση για τη Νόσο Alzheimer και τις συναφείς διαταραχές να αποτελέσει και πάλι ένα εφαλτήριο για τον καλύτερο συντονισμό και την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων που σχετίζονται με τη νόσο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια