default-image

Φ. Κουτσουμπού: "Να εφαρμοστεί το ΣΧΟΑΠ στην πρώην βάση" (Ηχητικό)

Κρήτη
Φ. Κουτσουμπού: "Να εφαρμοστεί το ΣΧΟΑΠ στην πρώην βάση" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο "όχι" απέναντι στο σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 346 στρ. εντός του "φιλέτου" της πρώην βάσης Γουρνών είπαν χθες το απόγευμα φορείς και απλοί πολίτες.

Το ένα "όχι" προέκυψε από τον ίδιο το χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης, όπου με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για τη βάση πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι ίδιοι προανήγγειλαν πιο δυναμικές κινήσεις και κινητοποιήσεις.

Το δεύτερο "όχι" ήταν από τους φορείς στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ βάζουν "ταφόπλακα" στο μέλλον της περιοχής και τάχθηκαν υπέρ της απόδοσης του χώρου, μέσω της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου ή άλλων ανάλογων δράσεων, στην τοπική κοινωνία.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84, η πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων κα Φανή Κουτσομπού επισήμανε πως η εφαρμογή του ΣΧΟΑΠ στην περιοχή είναι η προτεινόμενη λύση που θα πρέπει να κυνηγήσουν δημοτικές Αρχές και φορείς καθώς ο νόμος που παράνομα παραγράφει το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει αξιοποίηση κι ανάσα σε όλη την περιοχή.

Στη σύσκεψη, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΕΚΗ, του ΤΕΕ/ΤΑΚ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και των δημοτικών Αρχών Ηρακλείου και Χερσονήσου, μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News