Ειδήσεις

''Επέλεξα να στείλω τη λίστα και όχι να παραιτηθώ'' (video)

«Επέλεξα να στείλω τη λίστα και όχι να παραιτηθώ», αυτό δήλωσε ο Νίκος Χαριτάκης, για πρώτη φορά μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στους κόλπους των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου ο διοικητής των δύο νοσοκομειακών Ιδρυμάτων.

Ο Νίκος Χαριτάκης αποκάλυψε σήμερα, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, όπως είπε, έστειλε τη λίστα της ποσόστωσης, σύμφωνα με την οποία το 15% των εργαζομένων κρίνονται ανεπαρκείς και τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Βενιζέλειο δε ζητούν την παραίτηση Χαριτάκη, τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα.

Ο διοικητής των δύο μεγαλύτερων νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Κρήτης, παραδέχθηκε σήμερα ότι απειλήθηκε με καρατόμηση από το υπουργείο Υγειάς και για το λόγω αυτό αναγκάστηκε, όπως ο ίδιος εξηγεί, να στείλει λίστα βάση της οποίας οι 15 σε κάθε 100 εργαζομένους να κρίνονται υποχρεωτικά ανεπαρκείς.

Βάση της λίστας που απέστειλε ο κ. Χαριτάκης συνολικά 269 εργαζόμενοι, 170 από ΠΑΓΝΗ και 99 από Βενιζέλιο, τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χαρακτηριζόμενοι ως ανεπαρκείς.

Το πρόβλημα για τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ, είναι οι πολιτικές, όπως υπογραμμίζουν και όχι τα πρόσωπα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αντιταχθούν σθεναρά, κόντρα στα σχέδια του υπουργείου Υγείας.

Συνδικαλιστές των εργαζομένων κάλεσαν του συναδέλφους τους να προσκομίσουν τα ατομικά τους έγγραφα αξιολόγησης στα γραφεία των συλλόγων εργαζομένων με σκοπό να δρομολογηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Σχόλια