Ειδήσεις

''Συνεχής η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα''

Το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και ο κατάλογος με τους νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, συνεχίζει να μεγαλώνει.


Τα θύματα έχουν φτάσει επίσημα στα 185, οι εκτοπισμένοι αγγίζουν τις 20.000 και οι διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία δεν εισακούονται παρά και τις εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Η μάχη μας με τον εχθρό συνεχίζεται και θα ενισχυθεί σε ορμή και ένταση», φέρεται να ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ενώ σήμερα συνεδριάζει η ισραηλινή κυβέρνηση επί της αιγυπτιακής πρότασης για εκεχειρία.

Τις πτυχές μιας χρόνιας σύρραξης σε βάρος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων περιέγραψε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, το μέλος της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα" κ. Συλβί Τσάλα.

 

Σε ανθρωπιστική κρίση οι Παλαιστίνιοι


Την ανθρώπινη τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε καθημερινή βάση, με τους νεκρούς και τραυματίες αμάχους, τα γυναικόπαιδα, τις ελλείψεις σε τροφή, πόσιμο νερό, φάρμακα, περιγράφει μιλώντας στα πλαίσια της εκπομπής του Γιώργου Σαχίνη στο Ράδιο 9,84 ο γιατρός, μέλος των γιατρών χωρίς σύνορα κ. Απόστολος Βεΐζης.

Σχόλια