Ειδήσεις

Επτά χρόνια με αναστολή για το βιασμό της 78χρονης

Συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστολή και την εφαρμογή περιοριστικών όρων αποφάσισε το δικαστήριο για τον 21χρονο από το Μακρύ Γιαλό που κατηγορείται ότι το Νοέμβριο του 2012 κακοποίησε σεξουαλικά μια 78χρονη με κινητικά προβλήματα, στο χωριό Πετροκεφάλι της Μεσαράς. Από το πρωί στα δικαστήρια επικρατούσε ένταση, ενώ δεν έλειψαν και οι λιποθυμίες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Νωρίτερα είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για την κατηγορία του βιασμού και κατά πλειοψηφία για ληστρική εκβίαση.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν προβλέπουν να μην πηγαίνει στο Πετροκεφάλι ούτε να έχει επαφή με τα μελή της οικογένειας της 78χρονης. Ακόμη να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μια φορά το μηνά αλλά και να ακολουθήσει πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Ηράκλειο. Η εισαγγελέας είχε προτείνει την επιβολή κάθειρξης επτά ετών για κάθε μια από τις δυο κατηγορίες.

Καρέ-καρέ η ακροαματική διαδικασία

Αργά το μεσημέρι ο 21χρονος κατηγορούμενος προκάλεσε σοκ στο ακροατήριο, καθώς σηκώθηκε από το εδώλιο και άρχισε να απολογείται περιγράφοντας τη δική του εκδοχή των γεγονότων, σύμφωνα με τη οποία, ό,τι έγινε, έγινε με την συναίνεση, ακόμη και προτροπή της 78χρονης.

«Δεν έχω πράξει κάποιο έγκλημα. Η ιστορία ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011. Η γιαγιά ήταν γειτόνισσα των παππούδων μου. Πέρασα κοντά από το σπίτι της, μου είπε "έλα μέσα για μια πορτοκαλάδα"». Όπως είπε η άτυχη γυναίκα ήταν εκείνη που τον προσέγγισε ερωτικά δίνοντας του μάλιστα χρήματα, 170€, ως αντάλλαγμα.

Νωρίτερα η οργή και η αγανάκτηση στο Μικτό Ορκωτό είχαν φτάσει στο ζενίθ, ενώ δεν έλειψαν ακόμη και λιποθυμίες.

Συγκεκριμένα, πριν τη διακοπή και ενώ η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κ. Κοκοσάλης, εξέταζε μάρτυρα. Όμως οι ερωτήσεις του δικηγόρου φαίνεται να ενόχλησαν τους συγγενείς της γιαγιάς, με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν και να αναγκαστεί η έδρα να διακόψει.

Βγαίνοντας από την αίθουσα η κόρη της ηλικιωμένης, που βρισκόταν σε μεγάλη συναισθηματική πίεση, δεν άντεξε και σωριάστηκε στο έδαφος σε λιπόθυμη κατάσταση. Αμέσως έτρεξαν να της παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και πλέον η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.  

Ωστόσο γύρω στις 12:30 η δίκη ξεκίνησε και πάλι κανονικά, σε χαμηλούς τόνους αυτήν την φορά, με την κατάθεση του αδερφού του κατηγορούμενου, ενώ προηγήθηκαν καταθέσεις μελών και των δύο οικογενειών αλλά και ενός αστυνομικού.

Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε τη Μεσαρά

Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης, ο 21χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία ένα χρόνο αργότερα από την ημερομηνία που σημειώθηκε το περιστατικό, όταν ταυτοποιήθηκε το γενετικό του υλικό με αυτό που είχε βρεθεί στο σπίτι της 78χρονης.

Ο νεαρός μέχρι σήμερα αρνείται τις κατηγορίες, που, εκτός από βιασμό, αφορούν και σε κλοπή. Φέρεται να ανάγκασε τη γιαγιά να του δώσει το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

Σχόλια