Γιώργος Σαχίνης

Ημέρες καριέρας από τα φροντιστήρια ''Πουκαμισάς''

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές Λυκείου και τους γονείς τους, διοργανώνουν αύριο Σάββατο 8 Απριλίου τα φροντιστήρια Πουκαμισάς στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Astoria το Σάββατο το απόγευμα στις 8 Απριλίου. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους. Την επόμενη μέρα, 9 Απριλίου, δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ & B΄ Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus».Και φέτος λοιπόν τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου διοργανώνουν «Ημέρες Καριέρας», μια ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο ξενοδοχείο Astoria, με εισηγητή τον κο Σπύρο Μιχαλούλη, Οικονομολόγο-Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Μ.Sc.), μέλος της Δ/νσης της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας Οrientum (www.orientum.gr), κατεξοχήν αρμόδιο σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιοs είναι συγγραφέας του εξαιρετικού Οδηγού Σπουδών «Πάμε Πανεπιστήμιο», ο οποίος παρουσιάζει αναλυτικά τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.


Στην εισήγησή του θα μιλήσει για το νέο Λύκειο και τα νέα δεδομένα στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης θα παρουσιάσει όλα τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Θα προτείνει τεκμηριωμένα σωστές επιλογές σπουδών και επαγγέλματος λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα της αγορά εργασίας. Τέλος θα δώσει πρακτικές , πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για όσους δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις. 


Στο μέσον της εισήγησής του οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν άμεσα - δια ζώσης με επαγγελματίες από διάφορους χώρους, από όλο το φάσμα της επαγγελματικής - οικονομικής δραστηριότητας, προκειμένου να ρωτήσουν οι ίδιοι και να πάρουν πληροφορίες για τις συνθήκες των επαγγελμάτων τους και τις προοπτικές τους.ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
Την επόμενη μέρα (9 Απριλίου) δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ & B' Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού, «Ariston Noisis Plus». 
Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του μαθητή. Η διαδικασία - συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

Τα Test θα διενεργηθούν στο Κέντρο Ελευθέρων σπουδών Success, Μονής Πρεβέλης 3.

Τις εβδομάδες μετά τη διενέργεια του test θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική ανάλυση των αποτελεσμάτων του test (προσωπική εκτυπωμένη έκθεση αποτελεσμάτων), με στόχο το σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών που θα συμμετέχουν. Η συμβουλευτική θα γίνει από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, παρόντος του μαθητή και ενός τουλάχιστον γονέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια