default-image

Αφαίρεσαν απο το σχέδιο νόμου το άρθρο με τις ποινές για τους μεθυσμένους οδηγούς

Κρήτη
Αφαίρεσαν απο το σχέδιο νόμου το άρθρο με τις ποινές για τους μεθυσμένους οδηγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αφαίρεση του άρθρου από το Σχέδιο Νόμου για τα τροχαία που επιφέρει αυστηρότερες ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,, και αυτό της παράσυρσης πεζών, καταγγέλλει ο  ''Πανελλαδικός σύλλογος  SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ''.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Γιώργος Κουβίδης λέει στο Ράδιο 98,4 ότι από την έναρξη της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου, με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής προκύπτει η απουσία του άρθρου 30.

Πρόκειται για το άρθρο που προέβλεπε αυστηρότερες ποινές για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ανάμεσα τους άμεση αφαίρεση της άδειας οδήγησης αν προκληθεί θανατηφόρο τροχαίο) καθώς και τον διπλασιασμό των ποινών σε οδηγούς που εγκαταλείπουν θύμα τους.

''Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργού κου Κοντονή πως θα νομοθετηθούν τα παραπάνω και παρά την μεγάλη συμμετοχή ατόμων και φορέων με 25 παρεμβάσεις που αφορούσαν στο σχετικό άρθρο που στο σύνολο ζητούσαν να αναδιατυπωθεί ακόμα αυστηρότερα και χωρίς παραθυράκια το συγκεκριμένο άρθρο τελικά αυτό που έγινε ήταν να εξαφανιστεί χωρίς καμιά δικαιολογία. Το μοναδικά μέτρα που αποτυπώθηκαν γραπτά, στο προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξαφανίστηκαν κι αυτά'' επισημαίνει.

Μετά από ένα χρόνο δηλώσεων για το τι πρόκειται να αλλάξει από τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ο SOS Τροχαία Εγκλήματα ζητάει την άμεση κατάθεση του οποιουδήποτε σχεδίου Κ.Ο.Κ. υπάρχει και την ύπαρξη εύλογου χρονικού διαστήματος για να συζητηθεί με τους κοινωνικούς φορείς ώστε να υπάρξουν τα μέγιστα δυνατά θετικά αποτελέσματα.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Ρεπορτάζ: Α. Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News