Αγγέλα Δουλγεράκη

Όταν η αλήθεια ξεπερνά και την καλή διάθεση

Δύο ασθενείς τις τελευταίες ημέρες από την Αγία βαρβάρα μεταφέρθηκαν από τους οικείους τους σε νοσοκομεία του Ηρακλείου καθώς οι βάρδιες των οδηγών στο ασθενοφόρο δεν βγαίνουν κι αυτό παραμένει αρκετές ώρες κλειδωμένο δίπλα από την κεντρική πόρτα του κέντρου κάτω από το υπόστεγο.

Κι οι δύο ήταν γυναίκες. Η μία παρουσίασε πρόβλημα με την καρδιά της, ενώ η άλλη χτύπησε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Και στις δύο περιπτώσεις οι συγγενείς τους πήραν την απόφαση οι ίδιοι να τρέξουν το χρόνο και να τις μεταφέρουν στο Ηράκλειο καθώς θα έπρεπε να ανέβει στο χωριό ασθενοφόρο από το Ηράκλειο, όπως γίνεται συνήθως. Βλέπε το Ρεπορτάζ στις 28-6-2017 μέσα από το neakriti.gr προκειμένου να το διαπιστώσεις.

Κι όπως γίνεται συνήθως στα χωριά, οι άνθρωποι που αποκτούν μία άλλη σχέση μεταξύ τους λένε δυό πράγματα παραπάνω, ντρέπονται όταν ο ένας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον άλλο όπως πρέπει, σχολιάζουν κρίνουν επικρίνουν κι επικρίνουν τη κρατική μηχανή και τη στάση της έναντι μιας σκληρής πραγματικότητας χωρίς κανένα ''διακοσμητικό'' στοιχείο.

Έτσι έγινε και τώρα, μόνο που η αλήθεια τρομάζει πολιτική, πολιτικούς, υπευθύνους και φτάνομε στο σημείο να μιλάμε για κακό ρεπορτάζ που δεν ευσταθεί, δεν διασταυρώνονται οι πληροφορίες και μαθήματα δεοντολογίας και δημοσιογραφίας.

Μάλιστα ο αντιδυπεάρχης Στέλιος Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι αντί αποδυνάμωσης το Κέντρο Υγείας ενισχύθηκε με ένα οδηγό από το νοσοκομείο Χανίων που εκτελούσε χρέη μεταφοράς των ακαθάρτων.

Είπε επίσης ότι είναι ελάχιστες οι ημέρες εκείνες που λόγω αδειών κι αναρρωτικών αδειών δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες στο κέντρο.


Σέβομαι το λόγο του, περισσότερο σέβομαι κι εκτιμώ ωστόσο εκείνους που ταλαιπωρούνται στη ζωή τους και στέκομαι δίπλα τους. Είναι και ''παλαβό'' να πιστεύεις ότι κάποιοι σηκώνονται κάθε πρωί έχοντας δει στο όνειρό τους ποιους θα ''συκοφαντήσουν''

ΑΓΔ

Σχόλια