Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ.Μαστοράκης: 29 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του ΔΕΑΠ

Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο»(ΔΕΑΠ) ξεκινά τη λειτουργία του στο Δήμο Χερσονήσου, δίνοντας σε όλους όσοι το επιθυμούν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με νέα γνωστικά πεδία και αντικείμενα επιστήμης προκειμένου να διευρυνθούν οι ορίζοντες τους και να θωρακιστούν ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων της σύγχρονης ζωής στον τόπο μας.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Δημοτικό Πανεπιστήμιο θα φέρει το όνομα του μεγάλου Κρητικολόγου, Αρχαιολόγου, Λαογράφου, Ιστορικού και φιλολόγου Στέφανου Ξανθουδίδη (1864-1928) και έμβλημα τις περίφημες «Μέλισσες» κόσμημα της μινωικής περιόδου το οποίο έχει βρεθεί στην περιοχή των Μαλίων.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια και πιθανότατα θα δοθεί η πρώτη διάλεξη σύμφωνα με το Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.


Μεγάλο και το ενδιαφέρον των πολιτών καθώς οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 400 με ενδεικτικό παράδειγμα τις συμμετοχές από τη Σητεία.

Σχόλια