default-image

Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας στη Βασιλική Αγ.Μάρκου

Κρήτη
Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας στη Βασιλική Αγ.Μάρκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στη βασιλική του Αγίου Μάρκου η έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας του Φίλιππα Μαράκη που έχει τίτλο η "Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ" με φωτογραφίες από τις Ελληνικές θάλασσες.

 Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορους παγκοσμίως γνωστούς ιστότοπους, επιστημονικά άρθρα και ηλεκτρονικά περιοδικά. 

Σημαντική στιγμή για τον Φίλιππο Μαράκη, το γεγονός ότι είναι από τους πρώτους Έλληνες υποβρύχιους φωτογράφους που έχουν φωτογραφίσει στις Ελληνικές θάλασσες και συγκεκριμένα στην Κάρπαθο, το γνωστό λιονταρόψαρο Pterois miles, (ψάρι βιολογικός εισβολέας από την Ερυθρά θάλασσα στη Μεσόγειο), του οποίου οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δρ .Δημήτρη Πουρσανίδη, για δημοσίευση άρθρου για το επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Marine Science του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε).

Πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό υποβρύχιας φωτογραφίας που διεξήχθη στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή 25 φωτογράφων από διάφορες χώρες, κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία ambient και την 5η στη κατηγορία Macro.

Στα πέντε χρόνια ενασχόλησής του με την αυτόνομη κατάδυση, ο Φίλιππος Μαράκης συνδυάζει την αγάπη του για το βυθό και τη φωτογραφία σε μία έκθεση 40 εικόνων, τραβηγμένων αποκλειστικά στους ελληνικούς βυθούς

Φωτογραφίες που απεικονίζουν από μικροοργανισμούς γυμνοβράγχια και ψάρια, μέχρι και δύτες να εξερευνούν διάφορα ναυάγια.

Εικόνες Macro αλλά και wideangle συνθέτουν ένα πάζλ φωτογραφιών από μια Ελλάδα που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να δει. Μια Ελλάδα μαγική. Μια Ελλάδα μπλε.. Τη δική του Ελλάδα.

Στις επόμενες φωτογραφήσεις του, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος στο Ράδιο 9,84 είναι τα ναυάγια γύρω από τα Ελληνικά νησιά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι το απόγευμα στις 18.30 και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου.

Χορηγός επικοινωνίας ο όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News