Αγγέλα Δουλγεράκη

Συμβασιούχοι του Δήμου: Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και καρέκλες

Κραυγή αγωνίας 89 εργαζόμενων στο Δήμο Ηρακλείου στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου καθώς η πιστή εφαρμογή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για το αντίθετο με πολιτική απόφαση, τους βγάζει τμηματικά  εκτός εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2017.


Πρόκειται για συμβασιούχους που μετά την πάροδο 24ων μηνών θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως είπε υποσχεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών κατά του νόμου Παυλόπουλου που σήμερα επικαλούνται.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι θα περίμεναν την άμεση στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος θα είχε κινήσει ήδη τις νομικές και πολιτικές διαδικασίες για τη στήριξη τους, αντί της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο περί ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας με 150 νέους συμβασιούχους.


''Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Δεν ζητάμε καρέκλες αλλά δουλειά'' διεμήνυσε σε όλους τους τόνους συμβασιούχος εργαζόμενος κι ενδυνάμει απολυμένος στο Ράδιο 9,84.

Στη μάντρα του Δήμου συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι ενώ σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι η Δημοτική Αρχή τους είπε ότι σήμερα αναλαμβάνει να διερευνήσει το θέμα η νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Αποφασισμένοι από την άλλη οι ίδιοι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους κατέβηκαν στη Λότζια απαιτώντας να συναντηθούν με το Δήμαρχο.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κρήτη: Η "κραυγή" ενός εργαζομένου σε δήμο πριν... απολυθεί

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια