Αγγέλα Δουλγεράκη

Μαύρες οι συνθήκες λένε φορείς της αγοράς

Μαύρη, ελαστική εργασία και απολύσεις, περικοπές και κατάργηση των συντάξεων χηρείας, πλειστηριασμοί, λουκέτα στις επιχειρήσεις, η εικόνα της αγοράς επισημαίνουν εκπρόσωποι της μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Δηλώνουν ότι δεν συμμερίζονται τις εκτιμήσεις των βουλευτών περί προθυμίας τους να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική και εκφράζουν το φόβο ότι οι εξελίξεις οξύνουν περισσότερο την κατάσταση.

Το φόβο ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές εξέφρασε μιλώντας στο σταθμό ο πρόεδρος του ΕΚΗ μετά και την δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ ότι η ανεργία στις ηλικίες 55-64 ετών από 8,4% που ήταν το 2011, σκαρφάλωσε στο 18,6% εφέτος, ενώ πέρυσι ήταν 17%, καθώς πολλές επιχειρήσεις δείχνουν την πόρτα της εξόδου σε εργαζόμενους ηλικίας 55 ετών και άνω, προκειμένου, όπως αναφέρουν να προσλάβουν νέους με μερική απασχόληση και χαμηλότερους μισθούς.


Έχουμε μέχρι σήμερα θυσιάσει 260.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και φαίνεται να συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Είμαστε ανασφάλιστοι, οι οφειλές μας είναι στο κόκκινο, οι πλειστηριασμοί μας χτυπούν τη πόρτα. Οι προτάσεις μας πέφτουν στον καιάδα. Έλεος, η θέση του αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Μπάμπη Λεκάκη, στο σταθμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι θέσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΠΕΚ Βαγγέλη Κώτσου στο Ράδιο 9,84 προσθέτοντας ότι  η αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα από 16 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης και η αύξηση της τιμής των καυσίμων από 1ης-1ου-2017 θα κλείσουν δεκάδες πρατήρια σε όλη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια