Αγγέλα Δουλγεράκη

Άστατος καιρός στη χώρα

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και βροχές, προβλέπουν σήμερα για πολλές περιοχές της χώρας οι μετεωρολόγοι.

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν αρχικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο και από τις μεσημεριανές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τις νυκτερινές ώρες προς Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στη Χαλκιδική και στις Σποράδες.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με το meteo.gr, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 32 στην κεντρική και νότια, από 17 έως 27 στα νησιά του Ιονίου, από 16 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και από 11 έως 30 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας κατά τα 8 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Σχόλια