default-image

Στη ΔΕΗ - Τσαλικάκι σήμερα ΠΑΜΕ κι Αγρότες

Κρήτη
Στη ΔΕΗ - Τσαλικάκι σήμερα ΠΑΜΕ κι Αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα φωνάζουν ΠΑΜΕ κι Αγρότες.

Στο Τσαλικάκι σήμερα το ΠΑΜΕ και πέντε αγροτικοί σύλλογοι με το σύνθημα ''Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα'' καθώς καθημερινά δεκάδες νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των οφειλών τους προς την επιχείρηση.

Ανεργία και ακριβή ηλεκτρική ενέργεια, υπερφορολόγηση των πολιτών και ακριβό κόστος ζωής, έχουν φέρει σε θέση εξαθλίωσης χιλιάδες ανθρώπους είπε στο Ράδιο 9,84 ο Γιάννης Γωνιανάκης από το ΠΑΜΕ.

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ανακοίνωσαν επίσης πέντε Αγροτικοί Σύλλογοι  επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δεν είναι ''μπαταχτσήδες'' αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φορολαίλαπα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κάθε βράδυ διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότερα σπίτια παραμένουν σκοτεινά, είπε επίσης στο σταθμό ο Μανόλης Καρκαβάτσος από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων.

Εντωμεταξύ, παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων, αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση.

Έτσι, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου.

Δίνεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν κάνει αυθαίρετη επανασύνδεση, με επέμβαση στον μετρητή.

Για όσους έχουν κάνει επέμβαση στον μετρητή (πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής), η επανασύνδεση θα γίνεται με προκαταβολή του 15% της οφειλής (αντί για 30% που ισχύει τώρα) και η εξόφληση σε 12 δόσεις (αντί για 8).

Ως τώρα, στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 400.000 πελάτες, με οφειλές άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News