Υγεία

Τι αλλάζει από σήμερα στα φάρμακα των νοσοκομείων

Όλα τα φάρμακα και η διακίνησή τους θα είναι πλέον ελεγχόμενα

Αλλαγές στα φάρμακα των νοσοκομείων έρχονται από σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου, καθώς πλέον όλες οι προμήθειες θα γίνονται ενιαία, μέσα από μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα είναι απολύτως ελεγχόμενη κεντρικά από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, μετά τον σχετικό νόμο του υπουργείου Υγείας, πλέον η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς θα μπορεί να καταγράφει και να παρακολουθεί την κατανάλωση φαρμάκων ανά νοσοκομείο, να κάνει τις σχετικές παραγγελίες και να προχωρά στη συνέχεια στην άμεση αποπληρωμή των χρεών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα 3 Απριλίου η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) θα πραγματοποιεί τις ψηφιακές προμήθειες φαρμάκων για όλα τα δημόσια νοσοκομεία μέσω διαγωνισμών που θα υλοποιεί και από συμφωνίες που θα συνάπτει η Επιτροπή Διαπραγματεύσεων Τιμών Φαρμάκων.

Συνεπώς, όλα τα φάρμακα και η διακίνησή τους θα είναι πλέον ελεγχόμενα, με σκοπό να είναι σε γνώση των αρμοδίων οι διαθέσιμες θεραπείες και τα όποια κενά θα μπορούν άμεσα και ψηφιακά να καλύπτονται.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια