Κορωνοϊός: Self τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες από Κίνα σε Ευρώπη - Έρχονται και νέα μέτρα

Κρήτη
Κορωνοϊός: Self τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες από Κίνα σε Ευρώπη - Έρχονται και νέα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά όσα αποφάσισε η Επιτροπή Υγειονομική Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορωνοϊό και για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορωνοϊό. Η πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

Ωμή παραδοχή από την Κίνα για την αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό

Νωρίτερα, Κινέζοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τον Covid στη χώρα είναι «τεράστιος», με έναν από τους γιατρούς να υποστηρίζει ότι το 70% των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάης είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό. Κάτι το οποίο, εφόσον ισχύει, είναι αριθμός κατά 20 έως 30 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του περασμένου Απριλίου και Μάϊου.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας παραδέχτηκαν σε τηλεοπτική τους εμφάνιση ότι υπάρχει αύξηση «στα κρούσματα ή στους θανάτους» από κορωνοϊό, σε μια σπάνια παραδοχή για τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν την κατάσταση, ισχυρίστηκαν ότι η αύξηση είναι ανάλογη με αυτή που παρατηρείται και στις άλλες χώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News