Υγεία

Η Biomedigen για τα τεστ του Covid -19

«Ως Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen, το μεγαλύτερο κέρδος από την αρχή της λειτουργίας μας μέχρι σήμερα, αποτελεί η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες που προσφέρουμε»

Για το θέμα τεστ Covid 19 εξέδωσε ανακοίνωση η Biomedigen, η οποία προβαίνει σε διευκρινίσεις για το θέμα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σεβόμενοι απόλυτα τους συμπολίτες που μας εμπιστεύονται καθημερινά προσερχόμενοι στα Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η αξιοπιστία μας και ο απόλυτος σεβασμός προς τον άνθρωπο αποτελούν για εμάς τις βασικότερες αξίες. Αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Στα πλαίσια αυτά, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

  • Ως Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen λειτουργούμε αυτόνομα, δεν εκτελούμε μοριακές εξετάσεις κορονοϊού SARS CoV-2 για λογαριασμό άλλων ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και ουδεμία σχέση έχουμε με τα αποτελέσματα αυτών. Λειτουργούμε με τους δικούς μας κανόνες, τις δικές μας αρχές και στους μόνους που λογοδοτούμε είναι οι ασθενείς μας και τα επίσημα κέντρα πιστοποίησης και καθημερινού ελέγχου μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Τα Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen ήταν από τους πρώτους ιδιωτικούς οργανισμούς πανελλαδικά, που δεν «φοβήθηκαν» να ριχτούν στην μάχη για την ανίχνευση του SARS CoV-2. Άμεσα διαμορφώθηκε ειδικός χώρος «Covid» ο οποίος εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα εφόδια για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εφοδιαστήκαμε από την πρώτη στιγμή με ειδικούς και πιστοποιημένους (CE-IVD) στειλεούς για λήψεις ρινικού και στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος ενώ τα αναλώσιμα και τα υλικά συσκευασίας και μεταφοράς που χρησιμοποιούμε είναι όλα διαπιστευμένα - πιστοποιημένα και φέρουν όλες τις απαραίτητες ενδείξεις - σημάνσεις ως προς την διαχείριση βιολογικών υλικών κατηγορίας Β – UN3373.
  • Πρώτοι, ως Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen ενημερώσαμε εγγράφως τον ΙΣΗ όπως και τον ΕΟΔΥΥ για την έναρξη διενέργειας της μοριακής εξέτασης PCR για SARS CoV-2.
  • Ελεγχθήκαμε και πιστοποιηθήκαμε για αυτό από την Ελληνική Αρχή Διαφάνειας μετά από επίσκεψη στον χώρο των Διαγνωστικών μας Κέντρων για τον απαραίτητο έλεγχο τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαδικασιών.
  • Δηλώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα των εξετάσεων μας στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ COVID-19 μέσω της πλατφόρμας του ΗΔΙΚΑ στην οποία έχουμε εγγραφεί και πιστοποιηθεί.
  • Διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μοριακής βιολογίας με υπερσύγχρονο αναλυτή Real Time PCR, θάλαμο βιοασφάλειας επιπέδου ΙΙ και χρήση αποκλειστικά και μόνο πιστοποιημένων αντιδραστηρίων.
  • Το προσωπικό των Διαγνωστικών μας Κέντρων είναι απόλυτα εξειδικευμένο και με τεράστια εμπειρία στις δειγματοληψίες και την διαχείριση δειγμάτων SARS CoV-2.
  • Σημείο αναφοράς για τα Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen, αποτελεί επίσης το γεγονός πως πραγματοποιήσαμε δωρεά μικρής ποσότητας στειλεών στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του νοσοκομείου όταν υπήρχε παντελής έλλειψη στειλεών στις αρχές εμφάνισης του κορονοϊού στην χώρα μας.
  • Έχουμε υπογράψει συμβάσεις με κρατικές υπηρεσίες και φορείς για την εκτέλεση εξετάσεων SARS CoV-2. Επιπρόσθετα, υπάρχουν συνεργασίες με μεγάλους ομίλους και ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα των αερομεταφορών, της ναυσιπλοΐας, του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Ως Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen, το μεγαλύτερο κέρδος από την αρχή της λειτουργίας μας μέχρι σήμερα, αποτελεί η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Σε αυτήν στοχεύουμε καθημερινά και αυτή αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για την συνεχή εξέλιξή μας.

Κλείνοντας, δηλώνουμε ξανά ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία και δεν διενεργούμε εξετάσεις SARS CoV-2 για κανένα άλλο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Δηλώνουμε ακόμη, ότι ουδεμία σχέση έχουμε με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο που αναφέρονται σε λάθος αποτελέσματα από Διαγνωστικά Κέντρα. Θέλουμε να καταστίσουμε σαφές στον οποιονδήποτε που χρησιμοποιεί ή προτίθεται να χρησιμοποιήσει το όνομα και την αξιοπιστία των Διαγνωστικών Κέντρων Biomedigen προς όφελός του ότι θα μας βρει αντιμέτωπους και θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε έννομο μέσο για την διαφύλαξη και την προάσπιση των συμφερόντων μας.

Με εκτίμηση, Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη Ιατρός Βιοπαθολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Διαγνωστικών Κέντρων Biomedi».

.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια