Τι ισχύει με τους ασυμπτωματικούς, μεταδίδουν ή όχι τη νόσο; - Η σύγχυση γύρω από τον όρο

Υγεία
Τι ισχύει με τους ασυμπτωματικούς, μεταδίδουν ή όχι τη νόσο; - Η σύγχυση γύρω από τον όρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Α’ Βαθ/μιας Φροντίδας Υγείας κ. Χρήστος Λιονής ξεκαθάρισε την ερμηνεία της λέξης στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

Ότι ο έλεγχος των υγειονομικών που γίνεται δεν έχει σχέση με την οροεπιδημιολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης που τρέχει παράλληλα, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο Καθηγητής  Γενικής Ιατρικής & Α' Βάθμιας Φροντίδας Υγείας Χρήστος Λιονής.

Ο κ. Λιονής αναφέρθηκε και στην ερμηνεία της λέξης ασυμπτωματικός που συχνά προκαλεί σύγχυση, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει διπλή ανάγνωση του όρου και πως κατ’ ουσία οι γνήσιες ασυμπτωματικές περιπτώσεις είναι σπάνιες και οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι βέβαιο εάν μεταδίδουν ή όχι τη νόσο.

Σε ότι αφορά τον έλεγχο στους υγειονομικούς είπε ότι η μέτρηση αφορά ένα είδος αντισωμάτων, τονίζοντας ότι από τα δεδομένα που λαμβάνουν δύναται να διεξαχθεί το συμπέρασμα ότι   η λοίμωξη είναι μάλλον παλιά, ενώ σε  κάθε περίπτωση όπως τόνισε, λείπει η πλήρης ανίχνευση αντισωμάτων γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ο κ. Λιονής πάντως  χαρακτήρισε δύσκολη την εκτίμηση για το πότε θα έρθει το β κύμα της πανδημίας ενώ για μία ακόμη φορά έκανε έκκληση σε όσους καλούνται να συμμετέχουν στην οροεπιδημιολογική μελέτη, να μην απορρίπτουν την συμμετοχή τους μέσα από την οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για το βαθμό στον οποίο ο κορωνοϊός από τον πληθυσμό του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News