Χαρούπι… το πολύτιμο γλυκαντικό με φαρμακευτικές ιδιότητες

Life
Χαρούπι… το πολύτιμο γλυκαντικό με φαρμακευτικές ιδιότητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας του χαρουπιού επιχειρήθηκε με απόλυτη επιτυχία, μέσα από τις εργασίες του 1ου Μεσογειακού Επιστημονικού Συνεδρίου

Χαρούπι… ένα πολύτιμο γλυκαντικό με φαρμακευτικές ιδιότητες, που πολλοί το γνωρίζουμε, λίγοι ωστόσο το εκτιμούμε ακόμα ως καταπληκτική τροφή.

Ήταν και ο λόγος που το χαρούπι αποτέλεσμα την αιτία για την διεξαγωγή του 1ου Μεσογειακού Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο: «Η αναγέννηση της καλλιέργειας της χαρουπιάς στη Μεσόγειο», με απώτερο στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας του χαρουπιού.

Το συνέδριο συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς, όπου παρουσίασαν  τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, σχετικά με τα η διατροφική αξία του χαρουπιού, τις φαρμακευτικές ιδιότητες του, την ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας της χαρουπιάς καθώς επίσης και τους τρόπους καλλιέργειας της χαρουπιάς ως εναλλακτικής επιλογής εν όψει της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και  τη δυνατότητα παραγωγής νέων καινοτόμων προϊόντων στο μέλλον.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και  τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News