Υγεία

Οι 7 τροφές που ρίχνουν τη χοληστερίνη

Προσοχή στη διατροφή σας για να μην αυξηθεί η χοληστερίνη

Όσο μεγαλύτερες είναι οι τιμές της χοληστερίνης, τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για την υγεία του ανθρώπου.

Η αύξησή της οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρδιοπάθειες, γι’ αυτό ο γιατρός πάντα συνιστά τρόπους να ρίξουμε τη χοληστερίνη όταν αυτή είναι τσιμπημένη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το olivemagazine.gr, υπάρχουν τροφές που μπορούν να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Αυτά είναι τα εξής:

Το κρεμμύδι, είτε ωμό είτε μαγειρεμένο.

Το σκόρδο, το οποίο μπορεί να σου προσφέρει τα μέγιστα αν το καταναλώσεις ωμό.

Τα μύρτιλα και τα μούρα που μπορούν να ρίξουν σε μεγάλο βαθμό τη χοληστερίνη.

Το αβοκάντο, το οποίο ανεβάζει την καλή χοληστερίνη και ρίχνει την κακή.

Το κρασί, που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης νοσημάτων της καρδιάς.

Η ντομάτα, που μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη στα τοιχώματα των αρτηριών.

Το μήλο, ένα διατροφικό «όπλο» ενάντια στην κακή χοληστερίνη.

 

Σχόλια