Ένας καφές την ημέρα, το... Αλτσχάιμερ κάνει πέρα!

Υγεία
Ένας καφές την ημέρα, το... Αλτσχάιμερ κάνει πέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πιθανότητες για Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ μπορούν να μειωθούν αν πίνουμε έναν καφέ

Ξυπνάμε, αλλά το… πνεύμα μας κοιμάται ακόμα και αυτό που χρειαζόμαστε πολλοί για να ξυπνήσουμε κανονικά και, όπως λέμε, να ανοίξει το μάτι μας, είναι ένα φλιτζάνι καφέ.

Πολλοί ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι τα οφέλη του καφέ είναι πολλά, τώρα όμως έρχονται να προστεθούν δύο ακόμα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με μία ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Εγκεφάλου στον Καναδά με επικεφαλής της έρευνας τον Δρ. Ντόναλντ Γουίβερ, «Η κατανάλωση του καφέ φαίνεται να σχετίζεται με το μειωμένο ρίσκο της ανάπτυξης του Αλτσχάιμερ αλλά και του Πάρκινσον. Θέλαμε να ανακαλύψουμε το λόγο και ποια στοιχεία περιλαμβάνονται».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το in.gr, η διαδικασία ψησίματος του καφέ απελευθερώνει χημικά κατά των πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για τις συγκεκριμένες ασθένειες. Όπως τονίζει η ερευνητική ομάδα, ο καφές δεν είναι η θεραπεία αλλά αποτελεί μία επιπλέον ώθηση για τον οργανισμό. Ακόμα και ο ντεκαφεινέ…

Παράλληλα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η προστασία από το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον αυξάνεται όσο πιο ψημένοι είναι οι κόκκοι.

Τι σας κρατάει λοιπόν και δεν πίνετε έναν καφέ;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News