Προσοχή στο σασίμι κοτόπουλου!

Υγεία
Προσοχή στο σασίμι κοτόπουλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι το σασίμι από κοτόπουλο και γιατί είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία;

Το σασίμι από κοτόπουλο έχει αναδειχθεί σε μία νέα… διατροφική μόδα, όμως, πρέπει να αποφεύγεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς είναι άκρως επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Και αυτό γιατί, για όσους δεν γνωρίζουν, το σασίμι από κοτόπουλο, είναι - στην ουσία - ωμό κοτόπουλο!

Στα σασίμι κοτόπουλου το πουλερικό τις περισσότερες φορές ζεματίζεται ή σοτάρεται ελάχιστα πριν το σερβίρισμα. Στα εστιατόρια όπου σερβίρεται ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει δυνατή επικοινωνία με τους κτηνοτρόφους, που επιβεβαιώνουν ότι τα κοτόπουλα έχουν εκτραφεί σωστά αυτό, όμως, δεν μηδενίζει τον κίνδυνο μόλυνσης από το αμαγείρευτο κρέας.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση ενός άνδρα στην Ιαπωνία (από όπου και ξεκίνησε η μόδα με το σασίμι), ο οποίος κατανάλωσε σασίμι κοτόπουλου και κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε ότι έπασχε από την παρασιτική νόσο τοξοκαρίαση. Η συγκεκριμένη νόσος προσβάλει συκώτι, πνεύμονες και άλλα ζωτικά όργανα και συνδέεται έντονα με την κατανάλωση κρέατος, που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο, το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την κατανάλωση του ωμού κοτόπουλου, τονίζοντας ότι τα εστιατόρια πρέπει να μαγειρεύουν το κοτόπουλο στους 72-75 βαθμούς πριν από το σερβίρουν. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πολλά εστιατόρια αρκούνται απλά στο να βράσουν το κοτόπουλο για 10 δευτερόλεπτα, πρακτική η οποία που δεν είναι αρκετή για να εξαλειφθούν τα παθογόνα μικρόβια.

Δείτε στο βίντεο πως φτιάχνεται το σασίμι από κοτόπουλο:

Πηγή: olivemagazine.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News