«Φωτιά» η απόφαση του Ελεγκτικού για το επικουρικό προσωπικό

Υγεία
«Φωτιά» η απόφαση του Ελεγκτικού για το επικουρικό προσωπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη Γ.Σ στο ΠΑΓΝΗ μέχρι τη Δευτέρα και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7ηΥΠΕ τις επόμενες ημέρες.

Με απόλυση κινδυνεύει το Επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων η θητεία των οποίων υπερβαίνει το 24μηνο με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Αυτό σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία, τα οποία βασίζονται κυρίως στους επικουρικούς γιατρούς καθώς δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των επικουρικών μπορεί να λήξουν πολύ πριν τις 31/12/2018. 

Ήδη οι διοικήσεις των Νοσοκομείων δε, καλούν τους γιατρούς για να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό της απόφασης.

«Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασης του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», συνεχίζει.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ καλούν τις Ενώσεις να απευθυνθούν άμεσα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων για να τους ενημερώσουν για τον αριθμό των επικουρικών γιατρών των οποίων λήγει η σύμβαση στις 31/12/2018.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρούν και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό, όπως λέει ο πρόεδρος του Σωματείου στον 98,4.

Ακολουθεί σύμφωνα με το Δημήτρη Βρύσαλη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ εντός των ημερών κι αίτημα την μονιμοποίηση των 110 περίπου επικουρικών εργαζόμενων στα νοσοκομεία της Κρήτης. (70 οι επικουρικοί όλων των ειδικοτήτων και 40 οι γιατροί ). Στις 5 Ιουλίου και η συναυλία που θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία όλης της Κρήτης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Παναττική στάση εργασίας αύριο από τους επικουρικούς και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News