Βόλεϊ

Τέλος και η Μεσσαρά από την Α2 Γυναικών

Το ασφυκτικά οικονομικό περιβάλλον οδηγεί σε αδιέξοδο τις ομάδες…

Τόσο η Γυναικεία ομάδα της ΑΘΛΕΣΗ όσο και αυτή της Μεσσαράς αποφάσισαν τη νέα χρονιά να μην λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας βόλεϊ Γυναικών. Η πολύ δύσκολα οικονομικά κατάσταση που επικρατεί οδηγεί σε αδιέξοδο τα κρητικά σωματεία που επιλέγουν να κάνουν ένα βήμα … πίσω προκειμένου να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Eκτός από την ΑΘΛΕΣΗ και τη Μεσσαρά και ο Μεσσηνιακός από την περιφέρεια της Πελοποννήσου αποχώρησαν από από την Α2 Γυναικών του βόλεϊ και θα αγωνίζονται στις Β΄εθνικές κατηγορίες των αντίστοιχων Ενώσεων που ανήκουν.Υπενθυμίζουμε ότι η Κρήτη εκπροσωπείται προς το παρών από την ΓΕ Ηρακλείου και τον νεοφώτιστο ΝΟΠΕ Ρεθύμνου ενω η Πελοπόννησος απο τον Απόλλωνα Πατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μεσσαράς: α

«Ο σύλλογός μας εδώ και χρόνια συμμετέχει στις Εθνικές κατηγορίες (Α2 – PRE LEAGUE) με συνέπεια και σοβαρότητα όντας ανταγωνιστικός εκπροσωπώντας έτσι το βόλλευ της Κρήτης σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό οικονομικά μέσα από το οποίο καλούμασταν να ανταπεξέλθουμε έχοντας πάντα ως δεδομένο το τεράστιο μειονέκτημα της γεωγραφικής μας θέσης το οποίο μας υποχρέωνε να μετακινούμαστε κάθε 2ο σαββατοκύριακο προς την Αθήνα βασικά αλλά και προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η νέα κατάσταση όπως διαμορφώνεται εν μέσω πανδημίας, δεδομένου του ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου οι επιχειρήσεις του τουρισμού είναι οι βασικοί πυλώνες στήριξης οικονομικά των προσπαθειών μας μέσω των χορηγιών τους, καθιστά την συμμετοχή μας στην Α2 αδύνατη, ειδικά μετά την τελευταία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων και της ΕΟΠΕ όπου δεν ξεκαθαρίστηκε με σαφήνεια η κατάρτιση των υποομίλων της Α2 του νότου με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος που θα κληθούμε να αναλάβουμε δεδομένου του ότι δεν γνωρίζουμε που θα κληθούμε να ταξιδέψουμε και να διαμείνουμε.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και εφόσον εως και σήμερα δεν έχουμε σαφή εικόνα των οικονομικών υποχρεώσεων που θα κληθούμε να αναλάβουμε, αποφασίσαμε να λάβουμε την πολύ δύσκολη απόφαση της μη συμμετοχής μας στην Α2 για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 κάνοντας χρήση του δικαιώματος επιλογής χαμηλότερης κατηγορίας δεδομένου του ότι η προθεσμία υποβολής του σχετικού αιτήματος έληξε 6/7/2020. (ΕΠΙΣΥΝΆΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ ΥΠ ΑΡ. 16/4-7-2020)

Όντας στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά, έχοντας πάντα ως αρχές:

α) να υπηρετούμε το άθλημα, να το κάνουμε γνωστό στα νέα παιδιά και να το κάνουμε μέρος της ζωής τους,

β) να θεωρούμε ότι το βόλλευ είναι ένα και δεν έχει να κάνει με το σε ποια κατηγορία αγωνίζεσαι,

γ) να είμαστε συνεπείς σε αθλήτριες, χορηγούς και φιλάθλους,

ευχόμαστε καλή δύναμη με υγεία σε όλους και να μην ξεχνάτε ότι κάποιες φορές για να ανέβεις ψηλά χρειάζεται να κάνεις μερικά βήματα πίσω για να πάρεις φόρα, καλό καλοκαίρι σε όλους,εις το επανιδείν.

Για τον ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντάκης Κων/νος"

Φωτό: e-mesara.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια