Απέκλεισε τον Τσιτσιπά ο Κύργιος από το τουρνουά του Χάλε

Σπορ
Απέκλεισε τον Τσιτσιπά ο Κύργιος από το τουρνουά του Χάλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σάκκαρη νίκησε 2-0 σετ της Σαβίλ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Berlin Open…

Στο δεύτερο γύρο ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Χάλε. Ο Νικ Κύργιος επικράτησε 2-1 σετ του Έλληνα τενίστα και πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Το Νο65 της Παγκόσμιας κατάταξης μόλις άφησε στην άκρη τον εκνευρισμό του κυριάρχησε στο κορτ και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή που του έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το ματς: Από την αρχή η αναμέτρηση είχε την εικόνα που περιμέναμε. Το σερβίς κυριαρχούσε και οι δύο αθλητές πήγαιναν σε μικρά και σύντομα ράλι.

Ο Κύργιος δεν κατάφερε να δημιουργήσει κανένα break point σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά. Στο δέκατο game ο Στεφ δημιούργησε δύο, αλλά τα έσβησε ο Κύργιο. Στο δωδέκατο game ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στο break.

Αρχικά προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο Κύργιος τα έσβησε και τα τρία. Ο 23χρονος Έλληνας πήρε ωστόσο τους επόμενους δύο πόντους και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του για να φτάσει στο 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Κύργιος έγινε περισσότερο απειλητικός και δημιούργησε συνολικά επτά break points, δεν επέτρεψε στον Τσιτσιπά να φτάσει σε κανένα και εκμεταλλεύτηκε τα δύο από αυτά για να φτάσει στο 1-1 σετ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το κατάφερε αυτό έχοντα μόλις 44% περασμένα πρώτα σερβίς, αλλά είχε και το εντυπωσιακό 10/10 στους κερδισμένους πόντους πίσω από το δεύτερο.

Στο τρίτο σετ οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το ένατο game. Σε εκείνο το σημείο ο Νικ Κύργιος έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να κλείσει το ματς με 6-4.

Eύκολα η Σάκκαρη

Στα προημιτελικά του Berlin Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Το Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν ανώτερη απέναντι στην Ντάρια Σαβίλ (Νο104) επικράτησε 2-0 σετ και προκρίθηκε στην οκτάδα.

Εκεί θα την περιμένει η Κασάτκινα η οποία νωρίτερα επιβλήθηκε με ανατροπή της Αλεξαντρόβα με 2-1 σετ. Να αναφέρουμε ότι η Ρωσίδα (Νο31) έχει επικρατήσει και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις με την Μαρία Σάκκαρη.

Το ματς: Από την αρχή του αγώνα η Σάκκαρη έδειχνε να πατά καλά στο κορτ και δεν άργησε να κυριαρχήσει απόλυτα απέναντι στην Αυστραλή αντίπαλό της.

Ουσιαστικά στο πρώτο σετ η Σαβίλ άντεξε μέχρι το 1-1. Από εκεί και μετά η Σάκκαρη πήρε τα επόμενα πέντε games για να φτάσει στο 1-0 με 6-1.

Το δεύτερο σετ είχε μεγαλύτερο σασπένς. Η Σαβίλ κράτησε το σερβίς της μέχρι το 2-2, με τη Σάκκαρη σε εκείνο το σημείο να κάνει το break και να προηγείται με 3-2.

Η 28χρονη Αυστραλή δεν το παράτησε και απάντησε αμέσως με break back για το 3-3. Οι δύο αθλήτριες, παρά τις ευκαιρίες που είχε η Σακ, κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 5-5.

Εκεί η 26χρονη Ελληνίδα βρήκε το δεύτερο break της στο σετ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να κλείσει το σετ και το ματς με 6-2, 7-5.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News