Τέννις: Κατέκτησε το δεύτερο Roland Garros η Σβιόντεκ

Αθλητισμός
Τέννις: Κατέκτησε το δεύτερο Roland Garros η Σβιόντεκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε με 2-0 την Γκοφ

Η Ίγκα Σβιόντεκ... ισοπέδωσε την Κόκο Γκοφ στον τελικό του Roland Garros, έφτασε τις 35 σερί νίκες στο tour και κατέκτησε το 2ο French Open της καριέρας της! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Βίκυ Γεωργάτου. Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο χρειάστηκε μόνο 68 λεπτά για να κάμψει με 6-1, 6-3 την αντίσταση της 18χρονης Αμερικανίδας (Νο.23), που δεν είχε χάσει ούτε σετ στη διοργάνωση, και να φτάσει στον έκτο διαδοχικό τίτλο της!

Έφυγε με το τρόπαιο από Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι, Στουτγκάρδη, Ρώμη και, πραγματικά, θα ήταν κρίμα να κολλούσε στην πιο μεγάλη στιγμή της!

Η αλήθεια είναι ότι ελπίζαμε σε έναν καλύτερης ποιότητας τελικό, ελπίζαμε σε μεγαλύτερη μάχη, όμως παρά τη προσπάθεια της αρκετά νευρικής Κόκο, η Σβιόντεκ... δεν έχει αντίπαλο αυτή τη στιγμή.

Η μικρή φάνηκε να το παίρνει αρκετά «βαριά» και είναι λογικό, όμως όπως είπε και η ίδια πριν από μερικές μέρες «δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου». Και η ίδια θα περίμενε ότι θα το πάλευε περισσότερο, αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχει πολλές ευκαιρίες στο μέλλον για να κατακτήσει τον πρώτο major τίτλο της. Μόλις τελείωσε το σχολείο, άλλωστε!

Η νεαρή Αμερικανίδα αποθεώθηκε από το κοινό του Philippe Chatrier και με τον χαρακτήρα της, τη φρεσκάδα της, δίνει έναν άλλο αέρα στο tour. Αυτό ως απάντηση σε όσους λένε ότι το γυναικείο τένις δεν έχει σταρ...

Σταρ, φυσικά, είναι και η απίθανη Ίγκα, που με τις 35 σερί νίκες της ισοφάρισε το ρεκόρ του... αιώνα, που κατείχε από το 2000 η Βίνους. Και αναμένουμε, βέβαια, να περάσει μόνη στην πρώτη θέση.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, από την αρχή φάνηκε ότι η Σβιόντεκ ήταν αποφασισμένη να μη δώσει δικαιώματα στην αντίπαλό της. Βοήθησε, βέβαια, λίγο και η Γκοφ, που μπήκε πολύ νευρικά στον αγώνα (λογικό) και υπέπεσε σε συνεχή αβίαστα λάθη. Ο δρόμος της προς τον τελικό ήταν ανοιχτός από την αρχή και ίσως δεν είχε προετοιμαστεί αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη μεγάλη πρόκληση.

Η Πολωνή πήρε γρήγορα το προβάδισμα με 4-0 και παρότι η μικρή άρχισε να βρίσκει λίγο τον ρυθμό της, «γυρισμός« δεν υπήρχε και η Ίγκα έγραψε το 1-0. Η Γκοφ, πάντως, έδωσε... ελπίδα στο Philippe Chatrier ότι θα δει περισσότερο τένις όταν προηγήθηκε με 0-2 στο δεύτερο σετ, ωστόσο η Σβιόντεκ φρόντισε να κάνει γρήγορα την ανατροπή και να βρεθεί μπροστά με 5-2.

Η Κόκο έμεινε στο ματς, μέσα σε αποθέωση, μειώνοντας σε 5-1, αλλά η Ίγκα δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς της και να πανηγυρίσει τον δεύτερο major τίτλο στην καριέρα της.

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: υπάρχει κάποια παίκτρια που μπορεί να σταματήσει την Ίγκα. Σίγουρα δεν θα κερδίζει για πάντα, αλλά προς το παρόν φαίνεται να είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις συναθλήτριές της...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News