Πρώτη ελληνική νίκη με Σκορίλα στο “Davis Cup”

Σπορ
Πρώτη ελληνική νίκη με Σκορίλα στο “Davis Cup”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι Λιθουανοί έχουν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στα play-offs της 1ης κατηγορίας...

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας… έσπασε το ρόδι για την ελληνική μας ομάδα στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία, επικρατώντας του Βίλιους Γκαούμπας με 6-4, 6-4.

Μια νίκη η οποία μπορεί να μην είχε αντίκρισμα, καθώς οι Λιθουανοί έχουν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στα play-offs της 1ης κατηγορίας, ωστόσο είναι έδωσε μια γλυκιά γεύση στο ελληνικό κοινό που έδωσε το παρών στην προσπάθεια της εθνική μας.

Ο Σκορίλας έδειξε να αιφνιδιάζεται στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Γκαούμπας να πιέζει το service του Έλληνα παίκτη. Μάλιστα με το “καλημέρα” βρέθηκε με τριπλό break (0/40) στο service του Σκορίλα, ο οποίος όμως ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και έφτασε σε hold (1-0).

Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο και στο 2ο service-game του Σκορίλα με τον Λιθουανό να φτάνει σε break παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 και λίγο αργότερα με 3-1.

Η αντίδραση του Έλληνα τενίστα ήταν άμεση, καθώς κατάφερε όχι μόνο να πάρει πίσω το χαμένος του service, αλλά στη συνέχεια με νέο break να κατακτήσει το set με 6-4 σε 45 λεπτά.

Στο 2ο set Σκορίλα και Γκαούμπας έδειξαν μεγαλύτερη συνέπεια στο service τους, ωστόσο ο Σκορίλας κατάφερε να φτάσει και πάλι σε break παίρνοντας προβάδισμα με 4-2 και στη συνέχεια με ένα σχετικά εύκολο hold να φτάσει στο 5-2.

Ο Σκορίλας πίεσε αρκετά το service του Λιθουανού, χωρίς όμως να καταφέρει να το “σπάσει” με τον Γκαούμπας να φτάνει σε ένα πολύ δύσκολο hold μετά από 4 ισοπαλίες και 5 games-points, μειώνοντας σε 5-3.

Έχοντας τις μπάλες στα χέρια ο Σκορίλας προσπάθησε να κλείσει το παιχνίδι, όμως ένα λάθος σε μια προσπάθεια για smash, αλλά κι ένα διπλό λάθος στη συνέχεια έδωσαν την ευκαιρία στον Λιθουανό να φτάσει σε break μειώνοντας ακόμη περισσότερο (5-4).

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Σκορίλας στο δικό του service, το έκανε στο service του Γκαούμπας, όπως και στο 1ο set και φτάνοντας σε ένα ακόμη break έκλεισε το παιχνίδι σημειώνοντας την πρώτη νίκη για την ελληνική ομάδα.

Πηγή: tennis24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News