Δύο ήττες για την Εθνική τένις στο “Devis Cup”

Σπορ
Δύο ήττες για την Εθνική τένις στο “Devis Cup”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπεράνκις νίκησε τον Πέτρο Τσιτσιπά και ο Γκριγκέλις τον Περβολαράκη…

Δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδι γνώρισε η Εθνική ομάδα τένις από την Λιθουανία στα πλαίσια του “Devis Cup” που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach, με την τελευταία να βρίσκεται μία θέση μακριά από την άνοδο στο World Group I.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας ο Πέτρος Τσιτσιπάς (Νο 730) έχασε από τον Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο 107) με 2-0 σετ (6-1, 6-3) ενώ ο Μιχάλης Περβολαράκης (Νο.484) ηττήθηκε στα τρία σετ (7-6, 3-6, 7-5) από τον Λαουρίνας Γκριγκέλις (Νο.540) σε 3 ώρες και 8 λεπτά, οπότε η ομάδα του διπλού πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αύριο το πρωί (10.00) τη νίκη για να μείνει στο tie η εθνική και να τα δώσει στη συνέχεια όλα για όλα στα αντίστροφα μονά.

Και θα έχει, βέβαια, ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιστρατευτεί ο τραυματίας Στέφανος Τσιτσιπάς, τόσο στο διπλό, όσο και στο μονό, εφόσον μειώσουμε το σκορ... Ο Στέφανος πάντως παρακολούθησε τα σημερινά παιχνίδια ως θεατής, κεντρίζοντας τα βλέμματα των φίλων του τένις. 

Αναλυτικότερα τώρα, ο Μιχάλης Περβολαράκης ηττήθηκε από τον Λαουρίνας Γκριγκέλις με 7-6(6), 3-6, 7-5 μετά από περίπου 3 ώρες.

Ένα παιχνίδι το οποίο ήταν δραματικό, με τον Έλληνα τενίστα να χάνει ένα δικό του 1ο set, όπου είχε τρία χαμένους set-points, ενώ στο 3ο set βρέθηκε μπροστά με 2-0 και 4-3 σπάζοντας πρώτος δύο φορές το service του Λιθουανού, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στη νίκη.

Να σημειωθεί ότι ο Περβολαράκης, στα μέσα του 3ου set ένιωσε έντονες ενοχλήσεις δεξί δικέφαλο, γεγονός που το υποχρέωσε να καλέσει ιατρικό τάιμ-άουτ, αλλά και να αγωνιστεί μέχρι το τέλος με πόνους.

Στο 1ο set ο Περβολαράκης ξεκίνησε εξαιρετικά. Αφού αρχικά έκανε ένα μεγάλο hold, σημειώνοντας παράλληλα και τον πόντο του set, κρατώντας το ράλι παρά το γεγονός ότι είχε πτώση, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το κράτημα του service έβαλε και τον κόσμο στην “εξίσωση”, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι έδωσε την απαραίτητη ώθηση στον Έλληνα τενίστα ο οποίος λίγο αργότερα βρήκε break παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Το break “εξαργυρώθηκε” από τον Περβολαράκη, ο οποίος με ένα εύκολο κράτημα έκανε το 4-2 και λίγο αργότερα το 5-3. Ο Γκριγκέλις μείωσε σε 5-4 με τις μπάλες να περνούν στα χέρια του Έλληνα τενίστα για να κλείσει το set.

Μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με 40/15(!), αλλά με 4 διαδοχικούς πόντους ο Γκριγκέλις πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Περβολαράκης έμεινε πίσω με 2/0 και 4/2, αλλά κατακτώντας τους τέσσερις από τους πέντε επόμενους πόντους έφτασε σε νέο set-point (6/5).

Όμως για μια ακόμη φορά ο Γκριγκέλις κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με τρεις σερί πόντους έκανε το 8/6 κατακτώντας το set μετά από μια ώρα.

Στο 2ο σκέλος ο Περβολαράκης ξεκίνησε το ίδιο δυνατά βρίσκοντας και πάλι break παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 και με ένα πολύ δύσκολο hold στη συνέχεια έκανε το 3-0.

Ήταν ένα set στο οποίο ο Έλληνας τενίστας βελτίωσε τα πρώτα service, μετατρέποντας το 42% του 1ου set σε 62%, ενώ παράλληλα έγινε ακόμα πιο πιεστικός στο service του Γκριγκέλις

Ο Γκριγκέλις απάντησε με σερί κερδισμένα games, παίρνοντας πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 3-2, αλλά στο πιο καθοριστικό game του set και μεγαλύτερο σε διάρκεια, ο Περβολαράκης μετά από 5 break-points κατάφερε να φτάσει σε νέο break κάνοντας το 4-2!

Από εκεί και πέρα ο Έλληνας τενίστας κράτησε εύκολα το service του και χάνοντας μόλις έναν πόντο, έκλεισε το set με 6-3 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το 3ο set ξεκίνησε το ίδιο ιδανικά για τον Περβολαράκη, ο οποίος κατέκτησε τα πρώτα 2 games φτάνοντας και πάλι πρώτος σε break (2-0). Ωστόσο, ο Γκριγκέλις κατακτώντας τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους έκανε το δικό του σερί παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Ήταν η στιγμή που ο Περβολαράκης κάλεσε ιατρικό τάιμ-άουτ (πρόβλημα στον δικέφαλο), ενώ στη συνέχεια αν και βρέθηκε με 0/30 και με break-point στο service του (30/40), κατάφερε να φτάσει σε ένα μεγάλο hold ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Μάλιστα στη συνέχεια έφτασε και σε break, μετά το αβίαστο λάθος του Γκριγκέλις, αλλά το εκπληκτικό passing shot με το backhand το οποίο τον έφερε στο 4-3 και με τις μπάλες στο χέρια ξεσηκώνοντας το ελληνικό κοινό.

Η χαρά ωστόσο δεν κράτησε για πολύ με τον Γκριγκέλις να παίρνει και πάλι πίσω το χαμένο του service (4-4), αλλά και το προβάδισμα με 5-4. Με το πρόβλημα στον δικέφαλο να εντείνεται, ο Γκριγκέλις έβαζε συνεχώς σε κίνηση τον Περβολαράκη.

Το καθοριστικό break ήρθε στο 12ο game με τον Περβολαράκη να “σβήνει” τον 1o match-point, έχοντας και τη βοήθεια της ταινίας του φιλέ, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο συνέχεια καθώς με ένα αβίαστο λάθος χάρισε στον Γκριγκέλις το set.

Με τις δύο νίκες αυτές οι Λιθουανοί έχουν πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα με 2-0 και απέχουν μόλις μία νίκη από την άνοδο-επιστροφή στην 1η κατηγορία.

Προβάδισμα με Μπεράνκις

Ο Ρικάρντας Μπεράνκις (Νο107) ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη απέναντι στον Πέτρο Τσιτσιπά (Νο730) κάτι που επιβεβαιώθηκε και μέσα στο κορτ του Lyttos Beach. Ο Λιθουανός επικράτησε με 6-1, 6-3 και έκανε το 1-0 για τη Λιθουανία.

Στο 1ο set ο Μπεράνκις κυριάρχησε στο κορτ, κατακτώντας τα 5 τελευταία games του set μετατρέποντας το 1-1 σε 6-1, παραχωρώντας μόλις 6 πόντους στο service του και φτάνοντας σε 2 breaks.

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο δικό του service από το οποίο κέρδισε μόλις 9 πόντους έχοντας 58% κερδισμένους πόντους στο 1ο (7/12) και 25% στο 2ο (2/8).

Στο 2ο σκέλος τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά στο service του Έλληνα παίκτη, ο οποίος έφτανε πιο εύκολα σε hold. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα πρώτα 3 service-games ο Τσιτσιπάς είχε παραχωρήσει μόλις τρεις πόντους στον Μπεράνκις (3/16).

Ωστόσο στο 4ο, ένα από τα πολλά χαμένα forehand του Τσιτσιπά στο παιχνίδι, έδωσε το break στον Μπεράνκις, ο οποίος προηγήθηκε με 4-3.

Στο επόμενο game ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη του Μπεράνκις τα οποία προήλθαν από τις πολύ καλές επιστροφές του Έλληνα τενίστα, φτάνοντας στο πρώτο του break-point (30/40).

Όμως από εκεί και πέρα έναν άσος, αλλά και 2 συνεχόμενα αβίαστα του Τσιτσιπά έδωσαν το game στον Μπεράνκις, ο οποίος πήρε προβάδισμα με 2 games (5-3), για να κλείσει το παιχνίδι αμέσως μετά με ένα ακόμη break κάνοντας το 1-0 για τη Λιθουανία.

Η επόμενη αναμέτρηση, που αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη, είναι αυτή μεταξύ του Μιχάλη Περβολαράκη και του Λαουρίνας Γκριγκέλις. Σε περίπτωση ήττας οι Λιθουανοί θα πάρουν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα και θα απέχουν μόλις μια νίκη από την πρόκριση, την οποία θα διεκδικήσουν στις αναμετρήσεις της Κυριακής (19/9).

Σε αντίθετη περίπτωση η εθνική μας ομάδα θα ισοφαρίσει τη σειρά και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή με το πρώτο παιχνίδι της Κυριακής να είναι το διπλό.

Πηγή: tennis24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News