Σήμερα Τζόκοβιτς – Τσιτσιιπάς στον προημιτελικό του Paris Masters

Σπορ
Σήμερα Τζόκοβιτς – Τσιτσιιπάς στον προημιτελικό του Paris Masters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο Βαλκάνιοι ξανά αντίπαλοι, αυτή τη φορά στη Γαλλία…

Η "μάχη" του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Μπερσί της "Πόλης του Φωτός". Το Παλαί Ντε Μπερσί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, στο Παρίσι, είναι γνωστό σ' όλο τον κόσμο. Εκεί έχουν "φιλοξενηθεί" οι Queen, οι Iron Maiden, οι Pink Floyd, η Μαντόνα, οι U2 και τόσα άλλα μεγάλα ονόματα και συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Εκεί το 1996 ο Παναθηναϊκός του Ντομινίκ Ουίλκινς κέρδισε την Ευρωλίγκα και εκεί ο Ολυμπιακός, ένα χρόνο μετά, έπαιξε με τους Chicago Bulls, του Μάικλ Τζόρνταν. Το 2024 στις εγκαταστάσεις του θα "φιλοξενηθούν" οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα μπορούσαμε να γράφουμε "κατεβατά" για το θρυλικό Μπερσί που άνοιξε τις πύλες του το 1984 όταν και οι δυο "ήρωες" μας δεν είχαν γεννηθεί ακόμη...

Στο Μπερσί το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου (17:00, Cosmote Sport 6) θα "φιλοξενηθεί" ο 2ος προημιτελικός του Paris Masters, στο τένις, μ' αντιπάλους τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δυο Βαλκάνιοι ξανά αντίπαλοι αυτή τη φορά στη Γαλλία. Δυο από τους τρεις, γιατί την ίδια ημέρα θα παίξει και ο Βούλγαρος Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο Τσιτσιπάς και ο Τζόκοβιτς ίσως να μην... χορέψουν το τελευταίο τους τάνγκο για το 2019 αφού μπορεί να τους θαυμάσουμε και πάλι σε λίγες ημέρες στο Λονδίνο και στο ATP Finals. Από τον Αύγουστο του 2018 έως και σήμερα τον... χορό αυτό έχουν δει διά ζώσης μόνο οι θεατές στο Τορόντο, στη Μαδρίτη και στη Σανγκάη.

Στην πόλη του Καναδά είδαν τον νεαρό και ... άσημο Τσιτσιπά να κερδίζει το Νο10 τότε της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στην μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, έως την επόμενη βέβαια... Στην πρωτεύουσα της Μαδρίτης και στο θρυλικό "Μανόλο Σαντάνα" οι Ισπανοί τους είδαν στον τελικό. Ο Τσιτσιπάς είχε αποκλείσει τον Ναδάλ στον ημιτελικό και τους στέρησε την ευκαιρία να δουν τον δικό τους άνθρωπο στον τελικό.

Είδαν τον Τσιτσιπά να χάνει με 2-0 από τον Τζόκοβιτς. Στο μεγάλο λιμάνι της Κίνας, την Σανγκάη, στον 2ο αγώνα τους μέσα στο 2019, ο Τσιτσιπάς κερδίζει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με 2-1 σετ και είναι στον ημιτελικό. Αυτό το... θαύμα το είδαν οι Κινέζοι.

Οι δυο Βαλκάνιοι έχουν παίξει μόνο σε Masters. Οι δυο Βαλκάνιοι δεν έχουν παίξει ποτέ σε ημιτελικό. Οι δυο Βαλκάνιοι θα μπουν το απόγευμα στο Μπερσί έχοντας από 50 νίκες μέσα στο 2019. Τον Τζόκοβιτς και τον Τσιτσιπά βέβαια τους χωρίζουν πάρα πολλά. Η ηλικία. Η πατρίδα. Οι τίτλοι. Οι νίκες. Τα λεφτά. Τα Grand Slam. Η δόξα.

Τους ενώνουν τα Βαλκάνια. Η αγάπη τους για το τένις. Το πάθος τους για τη νίκη. Ο Σέρβος θέλει σαν... τρελός να κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του Νο1 στο τέλος της σεζόν.

Ο Έλληνας θέλει σαν... τρελός να κερδίσει ξανά τον Τζόκοβιτς και να ελπίζει πως θα εκπληρώσει το... τάμα. Μίλησε για top-10, μίλησε για ημιτελικό Grand Slam και για ATP Finals. Όλα έγιναν αλλά αυτός ο τίτλος σε Masters δεν ήρθε και αυτό στο Παρίσι είναι το τελευταίο της χρονιάς. Κανένας από τους δυο εάν κερδίσει δεν έχει πάρει τίτλο. Το έργο έχει άλλους δυο αγώνες και έχει και ... δράκο που είναι ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μαζί με τον Ντομινίκ Τιμ, που δεν προκρίθηκε στους "8", είναι οι μοναδικοί τενίστες που μέσα στο 2019 κέρδισαν και τα τρία μέλη του Big-3. Πραγματικά σπουδαίο. Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει και 2 τίτλους και έχει ξεπεράσει σε έσοδα τα 4 εκ δολάρια μέσα στο έτος.

Ο Σέρβος έχει κερδίσει τον Τσιτσιπά μια Κυριακή και ο Έλληνας τον Τζόκοβιτς μια Πέμπτη και μια Παρασκευή. Κάθε ημέρα... βέβαια δεν είναι Παρασκευή και ο Τζόκοβιτς δεν είναι κάθε ημέρα στην ίδια κατάσταση... Ο "Νόλε" μέσα στο 2019 έχει κερδίσει 2 Grand Slam, 1 Masters και είναι σταθερά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος για την ηλικία του έχει πετύχει εξίσου σπουδαία πράγματα μέσα στο έτος αλλά δεν έγινε ακόμη ... Τζόκοβιτς. Στο Μπερσί λοιπόν, για μια "μάχη" με φαβορί τον Τζόκοβιτς και με... αντάρτη τον Τσιτσιπά.

O ένας ψάχνει την 887η νίκη του και ο άλλος την 101η. Για να δούμε ποιος θα καταφέρει...

Πηγή: gazzeta.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News