Στίβος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με άρωμα Κρήτης «πέταξε» για Ιαπωνία η Εθνική στίβου

Η Εθνική ομάδα θα πάει στο προπονητικό του Μισάτο για δεκαήμερο προετοιμασία

Το ταξίδι της στην Ιαπωνία ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί η Ολυμπιακή Ομάδα στίβου, προκειμένου να συμμετάσχει στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ομάδα ταξίδεψε για την Αυστρία νωρίς το πρωί κι από εκεί για το Τόκιο όπου θα φτάσει στις 07.25 το πρωί της 17ης Ιουλίου.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με τους προπονητές τους θα μείνουν στο προπονητικό κέντρο του Μισάτο, όπου θα γίνει δεκαήμερη προετοιμασία. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να προσαρμοστούν στη διαφορά ώρας και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Ιαπωνίας. Τα περισσότερα μέλη της αποστολής θα μπουν στο ολυμπιακό χωριό στις 26 Ιουλίου, ενώ την 1η Αυγούστου θα αναχωρήσει για το Σάπορο η ομάδα των βαδιστών, αφού εκεί θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του βάδην και του μαραθωνίου.

Τα μέλη των αποστολών που θα βρεθούν στο Τόκιο θα κληθούν να ακολουθήσουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, να εναρμονιστούν με τα μέτρα κατά του covid-19 και φυσικά να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Άλλωστε κάθε αθλητής και αθλήτρια είναι υποχρεωμένος να φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό μέχρι δύο ημέρες μετά τον τελικό του αγωνίσματος του.

Η ελληνική αποστολή έχει άρωμα Κρήτης, με την Ηρακλειώτισσα Ειρήνη Βασιλείου και τους Χανιώτες σφυροβόλους Φραντζεσκάκη και Αναστασάκη. Επίσης, μαζί ταξίδεψαν ο Χανιώτης προπονητής των ρίψεων Κωστής Παπαμαρκάκης, όπως και ο προπονητής Κώστας Βογιατζάκης που η καταγωγή του είναι από τα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί αναχώρησαν οι: Παπαχρήστου, Δουβαλίδης, Τεντόγλου, Τσιάμης, Τσινοπούλου, Βασιλείου, Αναγνωστοπούλου, Αναστασάκης, Φιλτισάκου, Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Σκαρβέλη, Σπανουδάκη και Φραντζεσκάκης.

Το απόγευμα αναχωρούν οι Κώστας Φιλιππίδης, Ελένη Πόλακ και Εμμανουηλ Καραλής. Στις 20 του μηνός πετάει η Νικόλ Κυριακοπούλου, στις 22 η Κατερίνα Στεφανίδη και στις 25 η Ελισάβετ Πεσιρίδου, το τελευταίο μέλος της ομάδας, που θα φτάσει στο Τόκιο.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Παναγιώτης Δημάκος και Επικεφαλής προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι. Την αποστολή θα ακολουθήσουν ακόμη οι προπονητές: Μίτσελ Κρίερ, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Μανώλης Καραγιάννης, Ιωάννα Σιώμου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κυτέας, Κωστής Παπαμαρκάκης, Φώτης Στεφανή, Κώστας Βογιατζάκης, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, Θανάσης Δεληγιάννης, ο γιατρός Διονύσης Χίσσας και οι φυσιοθεραπευτές Ελισάβετ Αναστασάκη και Γιάννης Δεφίγγος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου. Ο Δήμος Μισάτο ήταν αυτός που προσκάλεσε την εθνική μας ομάδα στην πόλη για την ολυμπιακή προετοιμασία, προκειμένου να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την αγάπη της Ιαπωνίας για τη χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το χρώμα στον ελαστικό τάπητα του σταδίου είναι μπλε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια