Ασημένιο μετάλλιο η Παπαχρήστου στο Ευρωπαϊκό Στίβου

Αθλητισμός
Ασημένιο μετάλλιο η Παπαχρήστου στο Ευρωπαϊκό Στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο τριπλούν

Θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης κέρδισε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν με άλμα στα 14:50μ. με την πρώτη της προσπάθεια.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.

Αυτή είναι η πέμπτη διαδοχική χρονιά που η Βούλα Παπαχρήστου κατακτά τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Η πρωταθλήτρια μας πήρε τη δεύτερη θέση σε έναν σπουδαίο αγώνα άλματος τριπλούν, με άλμα στα 14.50μ και διατηρήθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους για τρίτη διοργάνωση από το 2016 (3η στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ, 3η στο Ευρωπαϊκό κλειστού του Βελιγραδίου και 1η στο Ευρωπαϊκού ανοιχτού το περασμένο καλοκαίρι στο Βερολίνο).

Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός, με τις τρεις πρώτες θέσεις να παίρνουν αθλήτριες με ρεκόρ.

Η Ισπανίδα Άνα Πελετέριο πήρε την πρώτη θέση με κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη για φέτος, πηδώντας στα 14.73μ.

Η Παπαχρήστου έλαμψε με ατομικό ρεκόρ στα 14.50μ. στο πρώτο της άλμα, ενώ ακολούθησαν τρεις άκυρες προσπάθειες, ένα άλμα στα 14.07μ. και ένα στα 14.33μ.

Στην τρίτη θέση έμεινε η Ουκρανή Όλια Σαλαντούχα με φετινό ρεκόρ στα 14.47μ.

Η τελική κατάταξη του τελικού του τριπλούν:

Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) 14.73

Βούλα Παπαχρήστου 14.50

Όλια Σαλάντουχα (Ουκρανία) 14.47

Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 14.43

Σουσάνα Κόστα (Πορτογαλία) 14.43

Κριστίνα Μάκελα (Φινλανδία) 14.29

Ρουζούι Ντιαλό (Γαλλία) 14.18

Χάνα Κρασούτσκα (Ουκρανία) 13.95

Συγκινημένη η Παπαχρήστου

Συγκινημένη εμφανίστηκε μετά τον αγώνα η Βούλα Παπαχρήστου: «Πριν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος, στο τέλος Ιανουαρίου είχα υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στον υποκνήμιο. Αυτό σημαίνει πως δέκα ημέρες μόνο κούτσαινα. Έκανα εντατικές θεραπείες, και πείσμωσα», ανέφερε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το επιτελείο της ομοσπονδίας, την Ελισάβετ Αναστασάκη και τη Δήμητρα Οικονομίδου, που το πήραν πολύ προσωπικά. Με τον προπονητή μου βγάλαμε ένα πλάνο χωρίς αγώνες και βασιστήκαμε στην εμπειρία μου, με ρίσκο. Υπήρχε ένα μεγάλο ρίσκο. Έλεγα ότι θα βγάλω δύο τρία άλματα με το μαχαίρι στα δόντια».

Όσο για τον τρόπου που επέτρεψε στο σώμα της να επανέλθει σε άριστη κατάσταση σχολίασε: «Ήταν οι συγκυρίες. Βοήθησε το σώμα μου, άντεξε και ήμουν σε ετοιμότητα σε ότι μου ζητήθηκε από τον προπονητή. Με τον γιατρό της Ομοσπονδίας το πήγαμε βήμα-βήμα και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Με υπομονή, συγκέντρωση και κάνοντας τη δουλειά μου. Ξεκίνησα από την αρχή, ήξερα ότι είμαι αθλήτρια αγώνων. Ερχόμουν όχι για το 40-50 αλλά για το 80-90».

Εμφανώς συγκινημένη, η Ελληνίδα άλτρια αναφέρθηκε στον τρόπο που καταφέρνει να ξεπερνάει τη σωματική επιβάρυνση για να φτάσει στο βάθρο.

«Το λέει η ψυχή μου, η καρδιά μου. Είμαι φτιαγμένη για αυτό. Μου αρέσει. Είναι η ζωή μου αυτό. Γυμνάζομαι όλο τον χρόνο για αυτό. Είναι συγκινητικό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο», είπε δακρυσμένη και συνέχισε:

«Ήταν το πιο δύσκολο μετάλλιο, για αυτό το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Είναι χαρά, είναι ανταμοιβή. Θέλω να πω κάτι σε όλο τον κόσμο. Να μην τα παρατάτε. Να κάνετε ό,τι λέει η ψυχούλα σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News