Στίβος

Μεσογειακοί Αγώνες: Στον τελικό των 400μ. η Ειρήνη Βασιλείου

H πρώτη ημέρα -για τον στίβο-των Μεσογειακών Αγώνων στην Ταραγόνα ξεκίνησε με πέντε προκρίσεις στον τελικό...

Στα 400 μ. η Ειρήνη Βασιλείου ήταν δεύτερη στη σειρά της με 53.07 πήρε την πρόκριση για τον τελικό και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, χωρίς να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό. Ντεμπούτο στην απόσταση έκανε η Αννα Βασιλείου, που τερμάτισε έκτη στη σειρά της με 53.65.

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στο μήκος και με 7,88 μ. (1,8) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έβαλε υποψηφιότητα ακόμη και για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Στο ίδιο αγώνισμα ο Τάσος Γαλαζούλας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και έμεινε στα 7,36 μ. (2,2), ενώ ήταν άκυρος στα δύο πρώτα του άλματα.

Στη σφαιροβολία ο Τάσος Λατιφλάρι έστειλε τη σφαίρα στα 18,37 μ. και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό, σε μία ακόμη σταθερή εμφάνιση στη σεζόν. Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στο αγώνισμα ήταν ο Κυριάκος Ζώτος που έμεινε στα 17,16 μέτρα. 

Στη δισκοβολία ο Γιώργος Τρέμος προκρίθηκε στον τελικό με 56,58 μ., ενώ ο Ιάσωνας Θανόπουλος περιορίστηκε σε βολή στα 50,15 μέτρα. Κούρσα τακτικής έγινε στα 1.500 μ. με τον Ανδρέα Δημητράκη να τερματίζει στην πέμπτη θέση της σειράς του με 3.46.47 και να προκρίνεται στον τελικό του Σαββάτου.

Σχόλια