Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Εφήβων

Σπορ
Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Εφήβων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύγισε από την Σερβία στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο

Ασημένιοι στο ευρωπαϊκό βάθρο, χρυσοί στις καρδιές μας, καταξιωμένοι στο παγκόσμιο στερέωμα - Λύγισαν 10-6 από Σερβία.

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Εφήβων (Κ17) πάλεψε γερά και στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μάλτας, την Κυριακή (19/9) το βράδυ, αλλά δεν κατάφερε να υποτάξει την αντίστοιχη της παγκόσμιας υπερδύναμης του αθλήματος Σερβία, από την οποία ηττήθηκε με 10-6. Επιστρέφει, όμως, στην Ελλάδα με μια τεράστια διάκριση, δηλαδή την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Τα περήφανα παιδιά του Ηλία Μαχαίρα μπήκαν ολόχρυσα σις καρδιές μας, καταξιώθηκαν στο παγκόσμιο στερέωμα και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το λαμπρό μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Οι θριαμβευτικές εμφανίσεις και διακρίσεις της ελληνικής υδατοσφαίρισης συνεχίζονται μέσα στο 2021. Είναι το τρίτο ασημένιο μετάλλιο για το ελληνικό πόλο φέτος σε εθνικό επίπεδο, μετά από αυτό της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και της Εθνικής Νεανίδων (Κ17) στο δικό της Ευρωπαϊκό στο Σίμπενικ. Είναι, εξάλλου, το τρίτο ασημένιο μετάλλιο που κατακτά η Εθνική Εφήβων στην πορεία της σε Ευρωπαϊκά από το 1983 (και η καλύτερη θέση που έχει πάρει).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντραρε στα ίσα τουτς Σέρβους στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, όπου το ματς ήταν ντέρμπι. Στο τρίτο οκτάλεπτο του τελικού, όμως, κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση έφεραν τα λάθη και στην άμυνα, που αποδείχθηκαν μοιραία, καθώς η Σερβία πήρε σημαντικό προβάδισμα και με ανεβασμένη ψυχολογία το διατήρησε και το αύξησε μέχρι το φινάλε και το τελικό 10-6.

Η Εθνική μας είχε στη σύνθεση 12 παίκτες λόγω της τιμωρίας του Μαθιόπουλου απότον ημιτελικό κόντρα στην Ισπανία (εκτός έμεινε και ο Σιαμάς).

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-3, 3-1, 3-2.

ΣΕΡΒΙΑ: Πάϊκοβιτς, Γιαούκοβιτς, Ντιμιτρίγεβιτς 1, Μούσικιτς 2, Κόγιτς 1, Γκάγιτς, Μπόζοβιτς 1, Ουρόσεβιτς, Κοβάτσεβιτς 1, Μπρεσκάνσκι 3, Στάνιτς 1, Παύλοβιτς, Βιρίγεβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Δαμίγος, Τουρκομένης, Κανδανολέων 1, Νικολαΐδης, Αλμύρας, Καστρινάκης 1, Μπιτσάκος 2, Αμπαζής 1, Μύριλος, Σπάχιτς, Εγνατιάδης 1, Αλειφτίρας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία που νίκησε στον μικρό τελικό με 13-12 την Ισπανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News