Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο

Αθλητισμός
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός μέσα στη Γένοβα νικώντας στον τελικό τη διοργανώτρια Προ Ρέκο με 9-7!

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το τρίτο Κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης στην ιστορία τους μετά από την ιστορική κατάκτηση του 2002 στη Βουδαπέστη. Οι Πειραιώτες με όπλο την άμυνά τους και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Πάβιτς που αναδείχτηκε και MVP, κράτησαν χαμηλά στο σκορ τους Ιταλούς.

 Μετά το 4-4 είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, προηγήθηκαν με 6-4 και έκτοτε δεν έχασαν το προβάδισμα, παρότι οι Ιταλοί μείωσαν στο γκολ αρκετές φορές. Η λήξη του αγώνα έδωσε το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς από τους «ερυθρόλευκους» που είχαν στο πλευρό τους και αρκετούς Έλληνες, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Γένοβα για να στηρίξουν την ομάδα.

 Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1.

 Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

 Προ Ρέκο (Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι 1, Μολίνα 1, Μποντέγας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News