default-image

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που κινείται αποκλειστικά με αέρα

Σπορ
Η πρώτη μοτοσυκλέτα που κινείται αποκλειστικά με αέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μηχανή που κινείται αποκλειστικά με αέρα κατασκεύασε ο Αυστραλός Dean Benstead, απόφοιτος της σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου «RMIT» στη Μελβούρνη.

Για την κατασκευή της πρωτοποριακής μοτοσυκλέτας «O2 Pursuit» ο φιλόδοξος νεαρός χρησιμοποίησε το σκελετό μιας μηχανής WR250R, πάνω στον οποίο έστησε μια φιάλη καταδύσεων, η οποία λειτούργησε ως δεξαμενή για την αποθήκευση του αέρα, και μια περιστροφική μηχανή πεπιεσμένου αέρα, βάρους 11 κιλών, για τη μετάδοση της κίνησης στον πίσω τροχό.

Μόλις ο αναβάτης πιέσει το γκάζι, αέρας απελευθερώνεται από τη δεξαμενή και διοχετεύεται στη μηχανή, δίνοντας ώθηση στη μοτοσυκλέτα για να κινηθεί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να διανύσει με γεμάτη τη δεξαμενή μέχρι και 100 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό, ενώ φτάνει σε ταχύτητα τα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Επισημαίνεται επίσης ότι σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά οχήματα, που χρειάζονται ώρες για να φορτίσουν, η μοτοσυκλέτα γεμίζει με αέρα μέσα σε δυο λεπτά, ενώ δε λειτουργεί με μπαταρία, η οποία περιέχει βλαβερά στοιχεία για το περιβάλλον.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα «O2 Pursuit» έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και, όπως υποστηρίζει ο σχεδιαστής της, «ο αέρας βγαίνει από την εξάτμιση στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν συμπιέστηκε. Τεχνικά δεν αλλάζει τίποτα».

Πηγή: econews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News