default-image

Συνέντευξη Dovizioso:"Ακόμα καλύτερα στο Mugello"!

Σπορ
Συνέντευξη Dovizioso:"Ακόμα καλύτερα στο Mugello"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο μόνος τρόπος να πείσω την Yamaha να μου δώσει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, είναι με αποτελέσματα…!» λέει ο Andrea Dovizioso που γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και μέχρι τώρα – πρέπει να παραδεχτούμε – το κάνει πολύ καλά!

Στο Γερμανικό GP ανέβηκε στο βάθρο για 3η φορά φέτος, σε μια πίστα που δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες του… «Με την M1 έχω την δυνατότητα να είμαι ανταγωνιστικός σε οποιαδήποτε πίστα, ακόμα και σε αυτές που δυσκολευόμουν στο παρελθόν… και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό!», σχολίασε ο Ιταλός οδηγός της Tech 3 σε Ιταλούς δημοσιογράφους.

Είναι αυτό το πιο σημαντικό σου βάθρο την φετινή σεζόν;

«Όλα ήταν σημαντικά, αλλά πραγματικά το διασκέδασα εδώ. Κατάφερα να ελέγξω τον Crutchlow και τον Spies σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έκανα τον καλύτερό μου γύρο στο τέλος!»

Πρόκειται για δυο δύσκολους αναβάτες…

«Προσπαθούσαν να με προσπεράσουν στα φρένα, όμως είχα δουλέψει πολύ καλά με την ομάδα μου στις δοκιμές και έτσι, η μοτοσυκλέτα μου είχε στηθεί εξαιρετικά. Ήταν ένας σχεδόν τέλειος αγώνας! Θα μπορούσα να ήμουν λίγο πιο γρήγορος στην αρχή, αλλά ήξερα ότι 30 γύροι είναι πολλοί…»

Πέτυχες τον στόχο σου σε αυτόν τον γύρο;

«Ναι… όπως και στο Assen, πέτυχα το αποτέλεσμα που ήθελα! Ωστόσο υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης…»

Σε ποιους τομείς;

«Στην ταχύτητά μας στις στροφές. Δεν ήταν η κατάλληλη πίστα για να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό, αλλά το Mugello είναι! Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τον περσινό αγώνα εκεί και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να είμαι πιο ανταγωνιστικός!»

Τι θεωρείς πιο σημαντικό, την θέση σου στον αγώνα, ή την διαφορά από τους πρωτοπόρους;

«Για μένα, πιο σημαντική είναι η διαφορά με τους πρώτους…. αλλά παίζει ρόλο και η πίστα. Εδώ, ήταν καλύτερο το βάθρο, όμως στο Mugello στοχεύω ακόμα πιο ψηλά!

Κανένα νεότερο για το μέλλον σου;

«Θα συναντηθώ με τους υπεύθυνους της Yamaha στο Mugello και ελπίζω να έχω κάτι πιο στιβαρό στα χέρια μου την επόμενη εβδομάδα. Αλλά μην με ρωτάτε να προβλέψω, διότι δεν μπορώ να το κάνω…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News