F1: Νίκησε ο Φερστάπεν και πέρασε τον Χάμιλτον

Σπορ
F1: Νίκησε ο Φερστάπεν και πέρασε τον Χάμιλτον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον αποθέωσε το ολλανδικό κοινό…

Στην κορυφή της κατάταξης πέρασε το απόγευμα της Κυριακής (5/9) ο Μαξ Φερστάπεν, μετά από την σχετικά άνετη νίκη του στο ολλανδικό Grand Prix. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull απόλαυσε την εμπειρία στο Ζάντβουρτ και προσπέρασε τον Λούις Χάμιλτον που πίεσε όσο μπορούσε, πλησίασε τον μεγάλο αντίπαλό του, αλλά δεν έφτασε και σε απόσταση ικανή για να τον αφήσει στη δεύτερη θέση.

Τρίτος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας της Mercedes, τέταρτος ο Πιερ Γκασλί, πέμπτος ο Τσαρλς Λεκλέρκ και έκτος ο Φερνάντο Αλόνσο, με τον Σέρτζιο Πέρεζ της Red Bull να εκκινεί από το pit lane αλλά να κάνει εντυπωσιακή προσπάθεια για να βρεθεί στην βαθμολογούμενη δεκάδα. Επόμενος αγώνας αυτός στη Μόντσα το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσει διακοπή δύο εβδομάδων πριν από το ρωσικό Grand Prix (24-26/9).

Πλέον ο Φερστάπεν έχει 227,5 βαθμούς, με τον Χάμιλτον στους 218,5. Ο Βρετανός πήρε τον πόντο του ταχύτερου γύρου στο φινάλε, από τον Βάλτερι Μπότας μάλιστα που παρά το γεγονός ότι άκουσε την Mercedes να του ζητάει να μην κυνηγήσει τον βαθμό, το έκανε και εκνεύρισε τον teammate του. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναγκάστηκε να κάνει pit stop στον 71ο γύρο και τελικά έγραψε τον ταχύτερο στον 72ο και τελευταίο.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News