Μηχανοκίνητα

Σμήνος μελισσών σκέπασε αυτοκίνητο

Τι γίνεται όταν μια βασίλισσα μέλισσα παγιδεύεται στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου; Οι μέλισσες εργάτες συνεχίζουν να την ακολουθούν πιστά.

Χιλιάδες μέλισσες άφησαν μια ολόκληρη πόλη για να σκεπάσουν το πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Τα έντομα πιστεύεται ότι κατέκλυσαν το πίσω μέρος ενός Mitsubishi Outlander όταν η βασίλισσά τους, κατά κάποιο τρόπο, παγιδεύτηκε στο χώρο των αποσκευών.

Ο Τομ Μόζες, δασοφύλακας στο εθνικό πάρκο Pembrokeshire στη Μεγάλη Βρετανία, παρατήρησε ένα «καφέ πασάλειμμα» στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν ο ιδιοκτήτης είχε σταθμεύσει σε σούπερ μάρκετ για να κάνει τα ψώνια του. Όταν κοίταξε πιο κοντά, κατάλαβε ότι ήταν ένα σμήνος από μέλισσες - πιστεύεται πως ήταν πάνω από 10.000.

Ο 41χρονος Μόζες, δήλωσε: «Δεν έχω δει ποτέ τόσες πολλές μέλισσες συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Ήταν πολύ ασυνήθιστο και μόλις πήγα πιο κοντά και έριξα μια πιο προσεκτική ματιά, ήταν εντυπωσιακό». Ο δασοφύλακας κάλεσε τον Σύνδεσμο Μελισσοκόμων μετά την ανακάλυψη την Κυριακή, και δύο εξ αυτών βοήθησαν στην απομάκρυνση του σμήνους.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια