Μηχανοκίνητα

Πιστεύει στον τίτλο ο Ραϊκόνεν

Ανανεωμένη παρουσιάζεται φέτος η Φεράρι. Μετά την καλή εκκίνηση στην Κίνα, όπου Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν έκαναν το 3-4, φαίνεται πως η ιταλική ομάδα επιστρέφει δυναμικά, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να κάνει ακόμη και όνειρα τίτλου.

«Δεν βλέπω το λόγο να μην το κάνουμε (σ.σ.: να πάρει τίτλο η Φεράρι). Είμαστε στο σωστό δρόμο και κάνουμε σωστά πράγματα. Χρειάζεται υπομονή και χρόνο, δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα μέσα σε μια νύχτα. Ο Σεμπάστιαν έδειξε (σ.σ.: στη Μαλαισία) ότι μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά εξαρτάται και από την πίστα.

Κάποια μπορεί να είναι καλύτερη για μία ομάδα και η επόμενη μπορεί να είναι διαφορετική ιστορία. Νιώθω ότι έχουμε την ταχύτητα για να τους κερδίζουμε (σ.σ.: τις Mercedes) τακτικά», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει βελτίωση στις κατατακτήριες δοκιμές: «Η τέταρτη θέση ήταν λίγο πολύ το μάξιμουμ που μπορούσαμε να πάρουμε. Θα μπορούσα να προσπαθήσω να περάσω τον Φέτελ, αλλά υπήρχε αυτοκίνητο ασφαλείας στο τέλος. Μετά απ' ό,τι συνέβη το Σάββατο κερδίσαμε κάποιες θέσεις και είχαμε ένα αρκετά καλό μονοθέσιο.

Όμως, δεν είμαστε χαρούμενοι. Πρέπει να κάνουμε τα Σάββατα πιο ορθά, καθώς σου δίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες και μια πιο εύκολη ζωή στον αγώνα. Δεν βοηθάει όταν βάζεις τον εαυτό σου σε πιο δύσκολη θέση για τον αγώνα, ειδικά εκεί που ποτέ δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις».

Σχόλια