Μηχανοκίνητα

Aυτή είναι η μοτοσυκλέτα του Γιάννη Βαρουφάκη

Ρετρό και διαχρονική είναι η μοτοσυκλέτα που κυκλοφορεί ο υπουργός Οικονομικών. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της, πόσο την αγόρασε.

Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα για τα οποία προκάλεσε αίσθηση ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι και ο τρόπος της μετακίνησής του!

Την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποιος είναι αυτός με την υψηλού κυβισμού μοτοσυκλέτα που κατέφθασε χωρίς «κουστωδία» στο μέγαρο Μαξίμου. Και μόλις ο αναβάτης έβγαλε το κράνος του φάνηκε το χαμογελαστό πρόσωπο του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ενδιαφέρον ιδιαίτερο παρουσιάζει και η μοτοσυκλέτα με την οποία κυκλοφορεί, καθώς δεν θεωρείται ένα hi end μοντέλο, σε ότι αφορά την τεχνολογία. Είναι μια μοτοσυκλέτα, με ιδιαίτερο ρετρό χαρακτήρα και κύρια χαρακτηριστικά το χρώμιο και το αστάλι. Μάλιστα την εποχή που την αγόρασε, η τιμή της κινούνταν περί των 3 εκατομμυρίων δραχμών.

Η μοτοσυκλέτα αυτή δεν είναι άλλη από την Yamaha XJR, ένα κλασσικό δίτροχο δρόμου, με τα κάλλη της σε κοινή θέα και τον αερόψυκτο τετρακύλινδρο κινητήρα της να θυμίζει περασμένα -αλλά όχι ξεχασμένα- χρόνια. Είναι κοντά μας από το 1995 και μέχρι σήμερα κρατάει το ρεκόρ του μεγαλύτερου αερόψυκτου τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα παραγωγής στον πλανήτη!

Με τους 98 ίππους της, που έχουν να αντιμετωπίσουν 260 κιλά βάρος (συν τον αναβάτη), η XJR δεν προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις ανάλογες του κυβισμού της, πλην όμως παρέχει πλουσιοπάροχα κτηνώδη ροπή και μεγαλοπρεπή εμφάνιση στον οδηγό της.

Στόχος της είναι να δώσει στον αναβάτη μια 100% κλασσική μοτοσυκλέτα, έτσι όπως φτιαχνόντουσαν τη χρυσή εποχή των 70s-80s, μια διαχρονική κατασκευή που θα μείνει για πολλά χρόνια μαζί του. Μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει βάση βελτιώσεων, στις προσταγές της λαοφιλούς μόδας του customizing. Μιας μόδας που εξελίχθηκε σε τρέλα, κάνοντας τους οπαδούς της να δημιουργούν απίστευτες -και συχνά αμίμητες- κατασκευές στην πίσω αυλή του σπιτιού τους.

Οι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών σαν την XJR λογίζονται σαν κατασταλαγμένοι αναβάτες, που δεν επηρεάζονται από την καλπάζουσα τεχνολογία και αρκούνται στην ωμή δύναμη και στο διαχρονικό στυλ…

Συμπερασματικά, η Yamaha XJR, ταιριάζει απόλυτα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και στυλ του κυρίου Βαρουφάκη.

Πηγή: caranddriver.gr

Σχόλια