default-image

Mειώστε τα ασφάλιστρά σας!

Σπορ
Mειώστε τα ασφάλιστρά σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίσως έχετε βαρεθεί να ακούτε διαφημίσεις του στυλ «Ασφάλιση αυτοκινήτου από 150,00 €» και στη συνέχεια να διαπιστώνετε πως η ασφάλεια που σας προτείνεται πλησιάζει ή και ξεπερνά τα 200,00 €! Αλήθεια, υπάρχει τρόπος να μειώσετε τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σας; Υπάρχει! Δείτε πως:

- Αρχικά, πρέπει να κάνετε κάτι που για εμάς τους Έλληνες είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Πρέπει, όμως, να σφίξουμε τα δόντια και... να διαβάσουμε επιτέλους για μία και μοναδική φορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας! Συχνά πληρώνουμε για καλύψεις και παροχές τις οποίες ΔΕ χρειαζόμαστε! Ελέγξτε τες προσεκτικά μία προς μία και απαιτήστε από τον ασφαλιστή σας να αφαιρεθεί οτιδήποτε δε σας ενδιαφέρει. Μην εξαπατηθείτε από δηλώσεις τύπου «δε γίνεται να αφαιρεθεί, είναι στο πακέτο». Η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να κάνει οποιαδήποτε προσαρμογή θέλετε στο συμβόλαιό σας.

- Το ελληνικό φιλότιμο μας οδηγεί καμιά φορά σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Αν υποψιάζεστε ότι ο ασφαλιστής σας σάς επιβαρύνει με χρεώσεις και καλύψεις τις οποίες δε χρειάζεστε, αλλάξτε τον! Ενημερωθείτε προσεκτικά από πολλές εταιρείες και από διάφορους ασφαλιστικούς συμβούλους. Θα μείνετε έκπληκτοι από τις διαφορές στις χρεώσεις.

- Επιλέξετε μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία. Τα υπερβολικά φτηνά ασφάλιστρα μπορεί να σας στοιχίσουν ακριβά!

- Πολλές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε πελάτες που πληρώνουν μέσω πιστωτικής. Ενημερωθείτε σχετικά και δείτε μήπως μπορείτε να επωφεληθείτε από μια τέτοια ρύθμιση.

- Ζητήστε επιστροφή των χρημάτων σας αν πουλήσετε ή μεταβιβάσετε το αυτοκίνητό σας προτού λήξει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του! Αν αγοράσετε αυτοκίνητο από κάποιον ιδιώτη, μη δεχτείτε να πληρώσετε το ίδιο ασφάλιστρο με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη: Το αυτοκίνητο σας θεωρείται πλέον μεταχειρισμένο και, συνεπώς, υπάγεται σε μειωμένο ασφάλιστρο!

- Μπορείτε να μειώσετε τα ασφάλιστρα που πληρώνετε σε περίπτωση μεικτής ασφάλισης αν αυξήσετε το ποσό της απαλλαγής σας.

- Οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια οικογενειών που επιλέγουν να ασφαλίσουν σε αυτές περισσότερα από ένα αυτοκίνητα. Αν αυτό ισχύει για τη δική σας οικογένεια, γιατί να μην επιλέξετε μια εταιρεία που έχει τέτοιου είδους παροχές;

Πηγή: fightcrisis

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News