Μηχανοκίνητα

Νέα κόντρα Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον

Ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ του Λιούις Χάμιλτον και του Νίκο Ρόσμπεργκα φαίνεται ότι άνοιξε στο Grand Prix της Ουγγαρίας.

Στον 47ο γύρο του Grand Prix της Ουγγαρίας, ο Βρετανός πιλότος, που εκείνη τη στιγμή ήταν δεύτερος, φέρεται να δέχτηκε εντολή να αφήσει τον Γερμανό ομόσταβλό του με τη Mercedes, που ήταν τρίτος, να περάσει. Ο λόγος; Ο Ρόσμπεργκ είχε να κάνει ένα ακόμη πιτ στοπ και μέχρι τότε θα μπορούσε να μη χάσει χρόνο και να καλύψει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο τότε Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Χάμιλτον φαίνεται πως αγνόησε την εντολή λέγοντας στο team radio «Δεν θα οδηγήσω πιο αργά για τον Νίκο». Ο Ρόσμπεργκ βλέποντας πως ο ομόσταβλός του δεν έκανε… χώρο, ρώτησε εκνευρισμένος την ομάδα του «Πήρε το μήνυμα;» και η απάντηση που πήρε ήταν «Ναι, το πήρε». Όμως προφανώς δεν υπάκουσε…

Αποτέλεσμα ήταν ο Ρόσμπεργκ να χάσει πολύτιμο χρόνο, να μείνει πολύ πίσω μετά το πιτ στοπ του και τελικά να μείνει εκτός πόντιουμ για πρώτη φορά φέτος, αν κι εκκίνησε από την pole position, την ώρα που ο Χάμιλτον αν και μπήκε στον αγώνα από το pit lane τερμάτισε τρίτος και μείωσε στους 11 βαθμούς τη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Ο Ρόσμπεργκ μετά τον αγώνα ήταν εμφανώς ενοχλημένος και έχει ζητήσει συνάντηση με τους ανθρώπους της Mercedes. «Δεν ήμουν εγώ που ήθελα από τον Λιούις να με αφήσει να περάσω. Η ομάδα με ενημέρωσε πως θα με άφηνε να περάσω. Δεν ξέρω τι έγινε. Θα το συζητήσουμε εσωτερικά, έτσι είναι καλύτερα», τόνισε.

Παράλληλα ο Γερμανός πιλότος μίλησε για ατυχία και λάθος στρατηγική. «Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε τη χειρότερη στιγμή. Συνέβησαν πολλά σε αυτόν τον αγώνα και η στρατηγική δεν ήταν σωστή. Εντάξει, συμβαίνουν αυτά. Είμαι ακόμη πρώτος στη βαθμολογία, έχουμε τώρα μπροστά μας τη διακοπή για να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε τι έχει συμβεί», πρόσθεσε.

Σχόλια