Χρυσό ο Βαζαίος, χάλκινο ο Χρήστο, για μετάλλιο η Ντουντουνάκη

Σπορ
Χρυσό ο Βαζαίος, χάλκινο ο Χρήστο, για μετάλλιο η Ντουντουνάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η ελληνική κολύμβηση

Ο Ανδρέας Βαζαίος είναι ο βασιλιάς στα 200 μ. Μικτής Ατομικής στην Ευρώπη. Διεκδίκησε σε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση την κορυφή και την πέτυχε, αποδεικνύοντας εκ νέου την ποιότητά του και έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για 2η διαδοχική φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, αυτή τη φορά στο Καζάν με 1:51.70 (το προηγούμενο ήταν στη Γλασκόβη το 2019). Που είναι και το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής ασποστολής στη διοργάνωση.

Οι Ιταλοί Τόμας Τσεκόν και Αλμπέρτο Ρατσέτι κυνήγησαν τον Βαζαίο, αλλά με 1:52.49 και 1:52.75 έμειναν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος με 1:52.87 έκανε ευρωπαϊκό ρεκόρ εφήβων (1:53.26 το προηγούμενο).

Ήταν το τρίτο χρυσό μετάλλιο του κολυμβητή του Αλέξανδρου Νικολόπουλου σε Ευρωπαϊκό 25άρας (το 2019 στη Γλασκόβη ήταν χρυσός και στα 200 μ. πεταλούδα) και το τρίτο της ελληνικής κλασικής κολύμβησης στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και το 14ο συνολικά μετάλλιο της χώρας μας στους αγώνες αυτούς.

Στο ευρωπαϊκό βάθρο ο Χρήστου

Ο άνθρωπος των ρεκόρ, ο εκπληκτικός Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου σημείωσε άλλο ένα εντυπωσιακό πανελλήνιο ρεκόρ και αυτή τη φορά (στα 100 μ. ύπτιο) το συνδύασε με άνοδο στο βάθρο των νικητών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης .

Ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα έκανε άλλη μια εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό των 100 μ. ύπτιο (το αγαπημένο του αγώνισμα) και τερμάτισε σε 49.87, που του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο. Η επίδοση είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ που καταρρίπτει το προηγούμενο που κατείχε ο ίδιος (49.98) από τον χθεσινό ημιτελικό. Είναι το τέταρτο ρεκόρ για τον Χρήστου στη συγκεκριμένη διοργάνωση (δύο φορές στα 50 μ. και δύο στα 100 μ. ύπτιο).

Ο Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοφ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χρυσό με 49.13 και ο Ρουμάνος Ρόμπερτ Γκλίντα ήταν δεύτερος με 49.31.

Πρόκειται για πρώτο μετάλλιο του Χρήστου σε Ευρωπαϊκό 25άρας, το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Καζάν και το 15ο συνολικά σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 25άρας.

Για μετάλλιο η Ντουντουνάκη

Η ελληνική κολύμβηση είχε την τιμητική της το απόγευμα της Παρασκευής (5/11) στο Καζάν, στο πλαίσιο του απογευματινού προγράμματος της τέταρτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης 25άρας πισίνας. Μετά το χρυσό μετάλλιο του Ανδρέα Βαζαίου στον τελικό των 200 μ. Μικτής Ατομικής και το χάλκινο με ρεκόρ του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 100 μ. ύπτιο, στους ημιτελικούς που ακολούθησαν, η Άννα Ντουντουνάκη πέτυχε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό των 100 μ. πεταλούδα και ο Δημήτρης Μάρκος, μπορεί να μην μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 200 μ. ελεύθερο, αλλά σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ. συγκεκριμένα:

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην 50άρα, η Ελληνίδα Άννα Ντουντουνάκη, ήταν εντυπωσιακή τα ημιτελικά στα 100 μ. πεταλούδας σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από όλες. Άγγιξε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (που είναι 56.44) και με 56.49 (πρώτη στην πρώτη ημιτελική σειρά) πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (Σάββατο 6/11 στις 18.43) ως η ταχύτερη όλων. Με τη δεύτερη επίδοση, μάλιστα, πέρασε η Σουηδή Σάρα Σέστρεμ με 56.54 (πρώτη στη δεύτερη ημιτελική σειρά).

Ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε σε 1:45.06 και πήρε την 7η θέση στην δεύτερη ημιτελική σειρά των 200 μ. ελεύθερο και με την 13η θέση της συνολικής κατάταξης έμεινε εκτός του αυριανού τελικού, αλλά βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:45.60) που κατείχε από το πρωί στον προκριματικό. Ο Νταβίντ Ποποβίτσι (Ρουμανία) ήταν ο ταχύτερος όλων με 1:43.08.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News