Χάλκινο μετάλλιο για την Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης

Σπορ
Χάλκινο μετάλλιο για την Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσό και χάλκινο από τον εντυπωσιακό Ανδρέα Βαζαίο…

Μία ακόμα τεράστια επιτυχία σημείωσε η Ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης (πισίνα 25 μέτρων), στη Γλασκώβη, καθώς η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα.

Η Ελληνίδα, Χανιώτισσα  πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την κούρσα της στον τελικό του αγωνίσματος σε χρόνο 56.44 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του Ευρωπαϊκού βάθρου, σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το προηγούμενο που κατείχε η ίδια με 57.18 από τον χθεσινό ημιτελικό.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αναστασία Σκουρντάι από τη Λευκορωσία με επίδοση 56.21, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Ιταλίδα Έλενα Ντε Λίντο με 56.37.

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακός ήταν ο Ανδρέας Βαζαίος που έγραψε ιστορία κατακτώντας ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας κολυμβητής, λίγα λεπτά μετά το χάλκινο στα 100μ Μικτής Ατομικής και δύο ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στα 200μ Μικτής Ατομικής, που συνδυάστηκε με Ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανέβηκε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού βάθρου και στα 200μ πεταλούδα.

Στον τελικό, ο Ανδρέας Βαζαίος μετά τα πρώτα 100 μέτρα κάνε μία εξαιρετική κούρσα, πέρασε όλους τους αντιπάλους του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με επίδοση 1:50.23, πετυχαίνοντας παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, "διαλύοντας" το προηγούμενο που είχε ο ίδιος από τις 13/12/2017 με 1:51.23.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Ραμόν Κλενζ με 1:51.51, ενώ τρίτος τερμάτησε ο Βρετανός Τζέιμς Γκάι με 1:51.73.

Σε ότι αφορά στο χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. Μικτή Ατομική, που ήρθε λίγο νωρίτερα, ο Βαζαίος σημείωσε χρόνο 51.62 στον μεγάλο τελικό, τερματίζοντας στην 3η θέση, καταρρίπτοντας εκ νέου το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατείχε από τον ημιτελικό ο ίδιος με 51.75. Στην κορυφή ανέβηκε ο Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοφ με επίδοση 51.15, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σεργκέι Φεσίκοβ, επίσης από τη Ρωσία, με 51.59.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News