default-image

Ριτζάκοβ και Στεφάνοβα οι νικητές στην Παλαιόχωρα

Σπορ
Ριτζάκοβ και Στεφάνοβα οι νικητές στην Παλαιόχωρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτική όσο και αγωνιστική ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και το ΕΒΕ Χανίων.

Μέχρι  και λίγο πριν το τέλος του τελευταίου γύρου επτά αθλητές διεκδικούσαν την πρωτιά στο τουρνουά αφού είχαν ισοβαθμία στην πρώτη θέση. Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή πριν πέσει το ρολόι, σε ένα τουρνουά αντάξιο του υψηλού επιπέδου και της μαχητικότητας των αντιπάλων, αντάξιο των υψηλών δυνατοτήτων των συνολικά 45 τιτλούχων σκακιστών από 28 χώρες όλου του κόσμου.

Στην ομιλία της τελετής λήξης ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας  Χανίων κ. Παπαδημητράκης Γιάννης αφού ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους τους Χορηγούς  και  Συνδιοργανωτές του 5ο Διεθνούς  Τουρνουά Παλαιόχωρας ,αναφέρθηκε ιδιαιτέρως  στις συντονισμένες και επίμονες  προσπάθειες όλων  των φορέων (Δήμου-Περιφέρειας-ΕΒΕΧ) καθώς και την μεθοδική δουλειά που έγινε σε όλα τα επίπεδα  ώστε το απαιτητικό αυτό  Διεθνές τουρνουά να στεφτεί με απόλυτη επιτυχία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η  προσέλκυση αυτών των  αξιόλογων  σκακιστών  από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, ταυτόχρονα με τις  χιλιάδες διανυκτερεύσεις αθλητών και συνοδών καθώς και η  έντονη δραστηριοποίηση δεκάδων τοπικών  επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας, συμβάλουν τα μέγιστα στην προώθηση και τόνωση του αθλητικού  τουρισμού σε μια δύσκολη περίοδο για τον  τόπος μας».

Τώρα σε αγωνιστικό επίπεδο ο GM Αντρέι Ριτζάκοβ από την Ρωσία αναδείχθηκε νικητής του τουρνουά, ενώ στις γυναίκες  πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η  Αντοανέτα Στεφάνοβα από τη Βουλγαρία, ενώ ο Πολωνός πρωταθλητής κόσμου νέων Ντάριους Σβιρτς, τον Ινδό γκρανμέτρ Σούρια Γκανγκουλί, ο οποίος ισοβάθμησε με τον πρωταθλητή Ριτζάκοβ  στην 1η  θέση αλλά λόγω κριτηρίων ήρθε δεύτερος.  Ο Σούρια Γκανγκουλί τυγχάνει να είναι και προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή Βίσι Ανάντ.

Επίσης καλές παρουσίες είχαμε  από   τους  πολυπρωταθλητές  Ελλάδος  Σπύρο Σκέμπρη και Βασίλη Κοτρωνιά,  ενώ  αξιοσημείωτες διακρίσεις πέτυχαν και πολλοί ταλαντούχοι νεαροί Έλληνες σκακιστές, που είναι το μέλλον της χώρας μας. Αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα της Ελισάβετ Παπαθανασίου, του Νικόλα Θεοδώρου, του Παναγιώτη Κουτουκίδη, του Παντελή Τζουγανάκη κ.α.

Μετά τη λήξη του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις στην κατάμεστη αίθουσα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων Παλαιόχωρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News