default-image

Εκτός Ολυμπιάδας ο Ναδάλ

Σπορ
Εκτός Ολυμπιάδας ο Ναδάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας τραυματισμός στο γόνατο στερεί από το Ραφαέλ Ναδάλ την ευκαιρία συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

«Δεν είμαι σε θέση να πάρω μέρος στους Αγώνες του Λονδίνου. Είναι μία από τις πιο θλιβερές στιγμές της καριέρας μου, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ραφαέλ Ναδάλ, Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. και πρόσθεσε:

"Δεν θα ταξιδέψω με την υπόλοιπη ισπανική αποστολή. Πρέπει να σκεφτώ τους συναθλητές μου, δεν μπορώ να είμαι εγωιστής και θα πρέπει να σκεφτώ το καλό του ισπανικού αθλητισμού.

Ειδικά το καλό του ισπανικού τένις, για αυτό θα πρέπει να πάρει μέρος ένας άλλος αθλητής με καλύτερη προετοιμασία που θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Είναι μία από τις πιο άσχημες στιγμές της καριέρας μου γιατί σβήνει το όνειρο κάθε αθλητή, η ξεχωριστή τιμή να είναι σημαιοφόρος της Ισπανίας στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο ήταν για μένα να πάρω αυτή την απόφαση. Προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή της προετοιμασίας μου, των προπονήσεών μου, αλλά δεν τα κατάφερα".

Ύστερα από αυτή την άσχημη εξέλιξη για την υγεία του (τενοντίτιδα στο γόνατο), ο Ισπανός πρωταθλητής δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια, στους Αγώνες του Πεκίνου.

Επιπλέον, η Ισπανία καλείται να βρει νέο σημαιοφόρο καθώς ο 26άχρονος αθλητής από τη Μαγιόρκα είχε επιλεγεί για να ηγηθεί της ισπανικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου.

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του στα αγγλικά κορτ, η ισπανική Marca αναφέρει πως αυτός θα είναι -βάσει κατάταξης- ο Φελιθιάνο Λόπεθ, πέμπτος κατά σειρά Ισπανός στο ράνκινγκ της ATP ενώ το ίδιο μέσο υποστηρίζει πως "η λογική λέει ότι νέος σημαιοφόρος θα είναι είτε ο ιστιοπλόος Ίκερ Φερνάντεθ είτε ο ποδηλάτης Σαμουέλ Σάντσεθ".

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι το δεύτερο ηχηρό σοκ για τον Ράφα Ναδάλ μέσα σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, με το πρώτο να λαμβάνει χώρα στην πόλη που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Λονδίνο.

Ο λόγος φυσικά για τον οδυνηρό αποκλεισμό του μόλις στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, με τον Ναδάλ να γνωρίζει την ήττα με 3-2 σετ στις 18 Ιουνίου από τον Λούκας Ροζόλ, Νο 100 στην παγκόσμια κατάταξη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News