"Run Greece Ηράκλειο 2023": Να είμαστε όλοι εκεί, στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού...

Σπορ
"Run Greece Ηράκλειο 2023": Να είμαστε όλοι εκεί, στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραντεβού στις 2 Απριλίου, με τη σφραγίδα του ΣΕΓΑΣ και την παρουσία της εμβληματικής Σοφίας Σακοράφα...

Πλησιάζει η μέρα που κανείς δεν θα μπορεί να θεωρηθεί "ξένο σώμα" για τον αθλητισμό! Μετράμε αντίστροφα για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση, για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, για τη μέρα που κάθε Κρητικός μπορεί και πρέπει να νιώσει ότι κάνει αθλητισμό, που κάθε Κρητικός αξίζει να δηλώσει "παρών"! Στις 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για 10η συνεχή χρονιά η επιτυχημένη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2023». Οι αγώνες επανέρχονται στην αρχική τους διαδρομή, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και καθώς μιλάμε για κλασικό αθλητισμό πρέπει να τονίσουμε πως θα έχουν τη σφραγίδα ΣΕΓΑΣ και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης...

Και βέβαια όταν κάνουμε λόγο για ΣΕΓΑΣ μην ξεχνάμε πως έχει πλέον σημείο αναφοράς και την πρόεδρό του, τη Σοφία Σακοράφα (θα επανέλθουμε σχετικά). Οι αγώνες με ειδικές διαδρομές για παιδιά αλλά και με κατηγορίες που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον πιο...αρχάριο αλλά και στον καταξιωμένο αθλητή από το δρομικό κίνημα, συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον ΣΕΓΑΣ -ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου με τοπικούς χορηγούς την Χαλκιαδάκης ΑΕ, τις Μινωικές Γραμμές και τον Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Με σφραγίδα ΣΕΓΑΣ και την παρουσία της Σακοράφα

Σαφέστατα η ηγεσία του ΣΕΓΑΣ βάζει επαναλαμβάνουμε τη σφραγίδα της στη μεγάλη αυτή γιορτή και η πρόεδρος της πιο ιστορικής ελληνικής ομοσπονδίας, η μεγάλη αυτή προσωπικότητα που λέγεται Σοφία Σακοράφα αναμένεται να είναι παρούσα για να στηρίξει τον θεσμό σε ένα νησί που για την ίδια ξυπνάει τις πιο ευχάριστες μνήμες σε κάθε της επίσκεψη!

Οι εγγραφές για το "Run Greece Ηράκλειο 2023" είναι σε εξέλιξη και γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.run-greece.gr.

Κοινό μήνυμα των διοργανωτών είναι μικροί και μεγάλοι να συμμετάσχουν τρέχοντας και βαδίζοντας στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ήπια άθληση και την ψυχαγωγία.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της φετινής διαδρομής του «RUN GREECE» είναι το εξής: Η εκκίνηση δίνεται στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) και συνεχίζεται στην Πλατεία Νικηφόρου Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκός Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το συντριβάνι – Νεάρχου - Πλατεία 18 Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σο-φοκλή Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικολάου Πλαστήρα- Συμβολή Νικολάου Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη– Λεωφόρος Δημοκρατίας. Ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη. Ο παιδικός αγώνας θα εκκινήσει και θα τερματίσει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Γιορτή του αθλητισμού για κάθε ηλικία

Κοινό ουσιαστικά μήνυμα των διοργανωτών είναι ό, τι πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι τη διοργάνωση και να συμμετάσχουν όλοι τρέχοντας αλλά και βαδίζοντας στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ήπια άθληση και την ψυχαγωγία. Αλήθεια ποιος δεν θυμάται τις όμορφες εικόνες από τις προηγούμενες διοργανώσεις; Ποιος δεν θυμάται παιδιά και γονείς να τρέχουν μαζί, ή νεότερους γονείς να τρέχουν έχοντας τα παιδιά τους ακόμα και σε βρεφική ηλικία μέσα στο καρότσι...ώστε να συμμετέχουν και αυτά; Ποιος αμφισβητεί πως μιλάμε για μαζικό αθλητισμό, χωρίς αποκλεισμούς χωρίς να χρειάζεται ταλέντο και χωρίς να χρειάζεται να κάνεις έξοδα! Το μόνο που χρειάζεται για να είσαι κι εσύ στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στις 2 Απριλίου στο Ηράκλειο, για να είσαι κι εσύ μέρος του "Run Greece" είναι η θέληση! Η καρδιά του αθλητισμού θα χτυπήσει στους πιο κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου εκείνη τη μέρα και θα χτυπήσει για όλους και όχι για λίγους, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Συντονιστείτε, προετοιμαστείτε και πιάστε τον παλμό της από τώρα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News