Παγκόσμιο Στίβου: 10η θέση για τον Τεντόγλου στον τελικό του μήκους

Σπορ
Παγκόσμιο Στίβου: 10η θέση για τον Τεντόγλου στον τελικό του μήκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 7.79 το καλύτερο άλμα του Έλληνα πρωταθλητή

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα.

Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο δεν κατάφερε να βρει ένα άλμα ανάλογο των δυνατοτήτων του και με 7,79 μ. (-0,2) στην τρίτη του προσπάθεια κατέλαβε την 10η θέση στον αγώνα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,77 μ., σε ένα άλμα όπου πάτησε 20 εκ. πίσω από τη βαλβίδα και ήταν άκυρος στην δεύτερη προσπάθεια του.

Η πρώτη οχτάδα συμπληρώθηκε με άλμα στα 7,97 μ. που ήταν στις δυνατότητες του αθλητή μας. Ο Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος άλτης της Ευρώπης και θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να επιστρέψει και να διεκδικήσει εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων του.

Μεγάλος νικητής του τελικού ήταν ο Τατζάι Γκέιλ. Ο Τζαμαϊκανός άλτης στο πρώτου του άλμα προσγειώθηκε στα 8,46μ., ακολούθησαν τρία άκυρα, πριν φτάσει στα 8,69μ. που έκοψε τα πόδια των αντιπάλων του. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χέντερσον (ΗΠΑ) με 8,39μ., ενώ το μεγάλο φαβορί του αγώνα έμεινε στην τρίτη θέση. Ο λόγος για τον Κουβανό, Χουάν Ετσεβαρία ο οποίος με καλύτερο άλμα στα 8,34 δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Τέλος νωρίτερα, τόσο ο Εμμανουήλ Καραλής όσο και ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του επί κοντώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News