Με τη συμμετοχή 15 σωματείων ξεκινάνε σήμερα τα "27α Καζαντζάκεια"

Σπορ
Με τη συμμετοχή 15 σωματείων ξεκινάνε σήμερα τα "27α Καζαντζάκεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα η ατομική χρονομέτρηση, αύριο ο αγώνας αντοχής και την Κυριακή το Criterium στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου...

Ένας αγώνας θεσμός, ένας αγώνας με πολύχρονη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της Κρήτης πραγματοποιείται από σήμερα και μέχρι την Κυριακή με τη συμμετοχή 80 αθλητών. Ο λόγος για τα 27α Καζαντζάκεια που διοργανώνονται από τον ΠΟΗ Κάστρο με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια και τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΠ.

«Στον αγώνα που θα γίνει σε τρεις ημέρες θα λάβουν μέρος 15 σωματεία και 80 περίπου ποδηλάτες. Κάνουμε μία προσπάθεια να προβάλουμε τον τόπου μας αφού οι αγωνιζόμενοι θα περάσουν από 27 χωριά. Τέτοια γεγονότα δημιουργούν ελπίδες για την δημιουργία νέων ποδηλατικών σωματείων ιδίως στην περιοχή της Μεσσαράς. Ζητάμε από τον κόσμο να δείξει κατανόηση και προσοχή κατά την ώρα των αγώνων», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο πρόεδρος του ΠΟΗ Κάστρο κ. Νώντας Σαρρής που ευχαριστεί για την στήριξη την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ όπως και τους Δήμους: Αρχανών- Αστερουσίων, Μινώα- Πεδιάδος, Μαλεβιζίου, Γόρτυνας, Φαιστού αλλά και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές.

Η αυλαία των ποδηλατικών αγώνων ανοίγει σήμερα στις 16:00 με τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης (ανάβασης Ροδιάς), απόστασης 4,8 χιλ. με αφετηρία το «Ολυμπία Palace» και τερματισμό την είσοδο του οικισμού της Ροδιάς.

Το 2ο ΕΤΑΠ θα γίνει αύριο (13:00) και αφορά στον αγώνα αντοχής 108,9 χιλ. στη διαδρομή Μυρτιά- Τυμπάκι στον οποίο θα αγωνιστούν Άνδρες και Έφηβοι ενώ υπάρχει και ο αγώνας για τους Παίδες και τους Masters. H εκκίνηση θα δοθεί από την Ένωση Πεζών και θα ακολουθηθεί η διαδρομή: Αρκαλοχώρι, Σκινιάς, Κάτω Καστελιανά, Μεσοχωριό, Ροτάσι, Χάρακας, Αγιά Φωτιά, Στέρνες, Παναγιά, Διονύσι, Στάβιες, Φουρνοφάραγκο, Λούκια, Βαγιωνιά, Βασιλική, Κανδήλα, Βασιλικά Ανώγεια, Φλαθιάκες, Απεσοκάρι, Πλώρα, Πλάτανος, Πέρι, Αληθινή, Πόμπια, Πετροκεφάλι, Καμηλάρι, Αφραθιάς Τυμπακίου.

Η κατηγορία των Παίδων (88 χιλ.) θα αναχωρήσει από την διακλάδωση Αρκαλοχωρίου- Σκινιά (νέα οδός) στις 13:30.

Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί ο 3ος αγώνας, το Criterium της πόλης του Ηρακλείου, στο παραλιακό μέτωπο, κυκλικής διαδρομής 2 χιλ.

Στις 10:00 π.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας των Παίδων (30 χιλ.- 15 στροφές), στις 11:15 θα δοθεί η αφετηρία στους Άνδρες (Εlite, Νέων και Εφήβων σε κοινή κατάταξη, 50 χιλ. - 25 στροφές) ενώ στις 12:45 θα ξεκινήσουν Masters και Open(ηλικιακές κατηγορίες 19-35 και 36+, 30 χιλ. – 15 στροφές). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Minoan Lines επιβραβεύουν τον πρώτο νικητή από τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων και Παίδων στον αγώνα αντοχής ενώ θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News